AYM’nin dokunulmazlık kararına HDP'den tepki

Baluken, Anayasaya Mahkemesi’nin dokunulmazlıklarla ilgili başvuruyu reddetmesine ilişkin, "Alelacele karar verilmesini son derece manidar buluyoruz" dedi.

AYM’nin dokunulmazlık kararına HDP'den tepki

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Anayasaya Mahkemesi’nin dokunulmazlıklarla ilgili başvuruyu reddetmesine ilişkin, “Alelacele karar verilmesini son derece manidar buluyoruz” dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Baluken, “Anayasa Mahkemesinin bu kadar hızlı karar vermesini, gerekli inceleme süreçlerini tüketmeden alelacele karar vermesini doğrusu son derece manidar buluyoruz” dedi.

“İmzaya açacağız”

Ayrıntılı değerlendirme için mahkemenin gerekçeli kararını bekleyeceklerini dile getiren Baluken, Anayasa Mahkemesinin işlettiği sürecin hızlı olduğunu ve bu süreçte baskı altına alındığını savundu.

Hukuki sürecin bitmediğini, yaptıkları başvurunun Anayasa’nın 85. maddesi kapsamında olduğunu, hukuki süreçle ilgili diğer yöntemleri devreye sokacaklarını belirten Baluken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kanunu onaylaması ve Resmi Gazete yayımından sonra 110 milletvekilinin başvurusu için hazırladıkları metni imzaya açacaklarını anlattı.

AİHM yolu

Baluken, soruşturma veya yargılama süreçleri devreye girdiğinde Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacaklarını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gideceklerini açıkladı.