Ayla Akat Ata gözaltına alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne dönük yapılanları protesto eden grup ile birlikte eski BDP Milletvekili Ayla Akat Ata gözaltına alındı.

Ayla Akat Ata gözaltına alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan hukuksuzluğu protesto eden yurttaşlara polis saldırdı. Eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın içinde bulunduğu bir grup gözaltına alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak’ın dün akşam saatlerinde polisler tarafından gözaltına alınmasının ardından ablukaya alınan belediye binası önünde sabah saatlerinden itibaren bir araya gelmeye başlayan halka, polis müdahale etti.

“Biz halk değil miyiz?”

Bir süre sonra buraya da gelen onlarca polis, yurttaşları dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine bir yurttaş, polise “Halk halk diyorsunuz. Halkın iradesi diyorsunuz. Biz halk değil miyiz” diyerek tepki gösterdi. Yurttaşın çıkışı üzerine gözaltı yapmak isteyen polislere, çay ocağındaki diğer yurttaşların müdahalesi polis gözaltısı engellendi. Belediye binası önündeki polis ablukası ve tüm baskılara rağmen halkın bekleyişi devam ediyor.

Ayla Akat Ata gözaltına alındı

Yurttaşların direnişi devam ederken polis halk defalarca tazyikli su ile saldırmasına rağmen buradan ayrılmazken, polis belediye önünde, Ali Emiri Sokak ve Dağkapı’ya giden yolda toplanan halka tazyikli su ile saldırdı.  Polisin müdahalesi sırasında eski BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da aralarında bulunduğu bir grup gözaltına alındı.