Aydınlık yazarı, "Kayyumla değil Sur halkıyla kardeşiz" diyen CHP'li başkanı hedef gösterdi

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, "kayyumlarla değil Sur halkıyla kardeş oluruz" diyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı hedef gösterdi

Aydınlık yazarı,

Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık gazetesinin yazarlardan Sabahattin Önkibar, “kayyumlarla değil Sur halkıyla kardeş oluruz” diyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı “PKK’ya yoldaşlık yapıyorsunuz” sözleriyle hedef gösterdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sur Belediyesi ile 2012 yılında imzalanan “Kardeşlik Protokolü”ne ilişkin, “Biz kayyumlarla kardeş falan olmayız. Çanakkale halkı Sur halkı ile kardeştir. Bu kardeşlik kurulmuştur ve ilelebet devam edecektir. Biz demokrasilerde kayyumların halkı temsil etmediğine inanırız. Kayyumlar demokrasilerde halkı temsil edemez. Halkı seçilmiş olan insanlar temsil eder” demişti.

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, Ülgür Gökhan’ın bu sözleri üzerine bugünkü yazısında, “Bu adamın Atatürk’ün partisinde ne işi var” dedi. “Pardon ama sayın başkan HDP’li belediyelere giden kaynakların PKK’ya aktarıldığını artık kundaktaki bebeler bile bilirken sizin bilmemeniz mümkün mü?” diyen Önkibar, DBP’li belediyeleri de PKK’li belediye olduğunu öne sürdü.

Önkibar’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Adı: Ülgür Gökhan.

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı.

HDP barajı aşınca pilav dağıtan isim.

HDP ya da PKK’lı belediyelere kayyım atanınca tepki koyup feveran edenlerden. Pardon ama sayın başkan HDP’li belediyelere giden kaynakların PKK’ya aktarıldığını artık kundaktaki bebeler bile bilirken sizin bilmemeniz mümkün mü?

Öyle ise siz o sözü bilerek ediyor ve açıktan PKK’nın yanında saf tutuyorsunuz! Tutumunuzun demokrasi ve halk iradesi ile zerre alakası yok ve siz o ambalajla PKK’ya yoldaşlık yapıyorsunuz da o zaman Atatürk’ün partisinde işiniz ne?”