Aydın'da #BaşkanlıkDiktatörlüktür diyenlere "terör örgütü" denilerek engelleme

TKH'nin "Başkanlık Anayasasına Hayır" afişlerine "örgütsel döküman" denilerek el konulmak istendi.

Aydın'da #BaşkanlıkDiktatörlüktür diyenlere

12985414_1309442169073170_6351357933014826218_nTürkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ve yeni anayasa dayatmasına karşı başlatılan “Başkanlık Diktatörlüktür” kampanyası Aydın’da engellenmeye çalışıldı.

TKH ve TKH Gençliği imzalı “Başkanlık Anayasasına Hayır” ve “Gençlik Başkanlık İstemiyor” sloganlarının yer aldığı afişler Aydın’da savcı ve polisleri rahatsız edince “terör örgütü” yalanıyla müdahale edilmeye çalışıldı.

TKH Genel Merkezi tarafından Aydın İl Örgütü’ne gönderilen afişlere “örgütsel döküman” olarak nitelendiren Aydın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Görmez ve polisler el konulmak istendi.

Yasa dışı yazılı emir

Hiçbir delil ve yazılı emir olmadan TKH üyelerini gözaltına alıp teslim alınan afişlere el koymak isteyen polisin yasa dışı tutumuna karşı çıkılması üzerine bu kez savcılıktan yazılı emir çıkartıldı. Bu sırada, TKH üyeleri hiçbir açıklama yapılmaksızın zorla alıkondu. Polisler adeta rehin aldıkları TKH üyelerine karşı zor kullanma tehdidinde de bulundu.

Aydın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Görmez imzalı belgede, “Terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yapmış olduğumuz çalışmalarda” ifadeleri yer aldı.

Yasal olarak kurulmuş siyasi bir parti olmasına karşın TKH’nin adının anılmadan ve hiçbir somut delil veya emare gösterilmeden yazılan yazıda, Aydın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Görmez ve polisler “terör örgütü” suçlamasıyla yasa dışı arama ve el koyma çabalarını gizlemeye çalıştı.

Polis hukuksuzluğu daha fazla sürdüremedi

Aydın Cumhuriyet Savcılığı’nın ve polisin TKH üyelerini saatlerce hukuksuz ve keyfi bir şekilde alıkoyduktan sonra afişleri inceleyip “suç ve suç unsuruna rastlanılmadığına” dair bir tutanakla birlikte iade etti.