Aydın Doğan’ın ‘örgüt liderliği’nden hapsi isteniyor

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'nin 'kaçakçılığın' yanı sıra 'örgüt liderliği' ve diğer suçlardan 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aydın Doğan’ın ‘örgüt liderliği’nden hapsi isteniyor

Petrol Ofisi’nde (POAŞ) 2001-2007 döneminde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiası ile yürütülen soruşturma da, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’nin ‘kaçakçılığın’ yanı sıra ‘örgüt liderliği’ ve diğer suçlardan 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sabah gazetesinde yer alan haberlere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Doğan Grubu yöneticilerinin de şüphelileri arasında bulunduğu Petrol Ofisi’nde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla 2008’de başlatılan soruşturma dosyasını geçtiğimiz yıl raftan indirdi. Dosya Savcı Adem Meral tarafından yeniden ele alındı. Bu kapsamda Doğan Holding patronu Aydın Doğan’ın Kasım ayında ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner’in ise Temmuz ayında ifadeleri alındı.

47 şüpheli var

47 şüpheli hakkında ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet’, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üyesi olmak’ ile ‘resmi belgede sahtecilik’ suçları kapsamında çeşitli cezalar istendi. Örgütlü şekilde yapıldığı iddia edilen kaçakçılık faaliyetinin ‘lider’lerinin Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince olduğu ileri sürüldü.

Şüpheliler arasında Hanzade Doğan Boyner’in yanı sıra, İmre Barmanbek, Tufan Darbaz, Ali İhsan Karacan gibi bir dönem Doğan Holding’te görev yapmış isimler de yer alıyor. Bunun yanı sıra İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de 47 isim arasında. Gümrük Bakanlığı müfettişleri, SPK raporu ve bilirkişi raporları iddianamede delil olarak kabul edildi.