Aydın Doğan'ın Hande Fırat'a 15 Temmuz vaadi: Sana düğün yaparım, ev eşyalarını bile...

Aydın Doğan'ın 15 Temmuz gecesi Hande Fırat'ın Erdoğan'ı canlı yayına bağlaması için düğün ve ev eşyası vaadinde bulunduğu ortaya çıktı.

Aydın Doğan'ın Hande Fırat'a 15 Temmuz vaadi: Sana düğün yaparım, ev eşyalarını bile...

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat’a Yılın Medya Olayı ödülünü verirken “Hande, 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı’yla (Erdoğan) görüşeceğini söyleyince ‘Bunu yaparsan çok mutlu olurum, sana istediğin yerde düğün yaparım, ev eşyalarını bile ben alırım’ dedim” diye konuştu.

CNN Türk’te 15 Temmuz akşamı darbe girişimine karşı ‘psikolojik savaş’ta büyük rol oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la facetime üzerinden canlı yayın bağlantısının ‘görünen’ yüzü olan Hande Fırat, Aydın Doğan’ın elinden “Yılın Medya Olayı” ödülünü aldı.

Tarihi canlı yayının ardından AKP’nin ‘kara gün dostu’ olduğu yorumları yapılan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, ödülü takdim ettiği sırada, Hande Fırat’la o gece aralarında geçen diyaloğu da paylaştı:

“Hande, Cumhurbaşkanı’yla görüşeceğini söyleyince ‘Yapabilir misin?’ dedim, sen bunu yaparsan çok mutlu olurum, sana istediğin yerde düğün yaparım, ev eşyalarını bile ben alırım’ dedim. Sonra Hande’yi izledim, çok büyük bir gazetecilik başarısı elde etti. 38 yıldır gazete sahipliği yapıyorum, Hande’nin bu ödülü gönülden hak ettiğini düşünüyorum. Böyle az bir olaya rastladığımı da söylemek istiyorum. O yüzden Hande’yi bir daha kutluyorum.”

“Ödül 15 Temmuz şehitleri için…”

Aydın Doğan’ın elinden ödül alan Hande Fırat ise şunları söyledi: “Bu ödülü almak, hele de Aydın Doğan’dan almak çok büyük onur. Evrensel ilkelerle gazetecilik yaptığım için çok mutluyum. Bu ödülü 15 Temmuz şehitlerinin anısına alıyorum, çok çok teşekkür ediyorum.”