Aydın Doğan'dan methiye: Erdoğan'a dedim ki, büyük lidersiniz

Aydın Doğan, Gümüşhane Dernekler Federasyonu tarafından dün organize edilen Üst Kurul ve Dayanışma Kurulu toplantısında konuştu.

Aydın Doğan'dan methiye: Erdoğan'a dedim ki, büyük lidersiniz

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Gümüşhane Dernekler Federasyonu tarafından dün organize edilen Üst Kurul ve Dayanışma Kurulu toplantısında konuştu.

Zaman zaman AKP iktidarı ile karşı karşıya geldiği iddiasıyla yandaşların hedefi olsa da, kritik dönemlerde safını şaşırmayan Aydın Doğan, hemşehrilerine hitap ettiği toplantıda da 15 Temmuz gecesi yaşananlar vesilesiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a methiyeler düzerek yaranma çabasını sürdürüyor.

Doğan’ın burada konuşmasının ilgili kısımları şu şekilde:

“15 Temmuz gecesi gelişmeleri Bodrum’dan takip ettim. O gece arkadaşlarıma ilk verdiğim talimat; ‘Şartlar ne olursa olsun mutlaka demokrasinin yanında olacağız. Bizim nefes borumuz demokrasidir. Zaten yayıncılık, demokrasi olmazsa olmaz. Bunun için ne yapıp yapıp hükümetin yanında olacağız’ oldu. Bütün arkadaşlarım bu talimatlarıma uydular.

“Tayyip Bey’in o cesur duruşu, ödün vermeyişi bunu kendisine de darbe sonrası telefonda söyledim. ‘Eğer siz biraz tereddüt etseydiniz, biraz ödün verseydiniz, ülkemiz şimdi maceracıların elindeydi. Onun için büyük lidersiniz’ dedim. Liderlik böyle kritik zamanlarda belli olur. Meşhur bir laf vardır; ‘Liderlik insanlara ana rahminde düşermiş’. Hakikaten de Tayyip Bey o gece liderlik vasfını gösterdi, en ufak bir tereddüt göstermedi. Biz de elimizden geldiği oranda yardımcı olduk. O da buna teşekkür etti. Onun için Cumhurbaşkanımızı kutlamalıyız. Büyük bir cesaret gösterdi. Her liderin kolay kolay vereceği karar değildi.”