Avustralya’da “Avustralya Günü” Protestosu

Avrupalı ilk yerleşimcilerin 1788 yılında Avustralya’ya geldiği gün olarak kutlanan “Avustralya Günü” ülkenin birçok yerinde protesto edildi. Avustralyalılar Avustralya Günü’nün ulusal bayram olarak kutlanmasına karşı çıkıyor. Ülkedeki başta Aborjinler olmak üzere birçok yerli halkın katledilmesinin kutlanması ülkede rahatsızlığa yol açıyor. Binlerce Avustralyalı, Britanya’nın Aborjin katliamını tanımasını protesto etmek ve Avustralya Günü’nün ulusal tatil olmaktan çıkarılmasıni... View Article

Avustralya’da “Avustralya Günü” Protestosu

Avrupalı ilk yerleşimcilerin 1788 yılında Avustralya’ya geldiği gün olarak kutlanan “Avustralya Günü” ülkenin birçok yerinde protesto edildi. Avustralyalılar Avustralya Günü’nün ulusal bayram olarak kutlanmasına karşı çıkıyor.

Ülkedeki başta Aborjinler olmak üzere birçok yerli halkın katledilmesinin kutlanması ülkede rahatsızlığa yol açıyor.

Binlerce Avustralyalı, Britanya’nın Aborjin katliamını tanımasını protesto etmek ve Avustralya Günü’nün ulusal tatil olmaktan çıkarılmasıni talep etmek için sokaklardaydı.

Protestocular bugünün tarihinin Avustralya Günü yerine “İşgal Günü” olarak anılmasını talep ediyor. Avustralyalılar ayrıca ülke içinde devam etmekte olan Aborjinlere yönelik ırkçı saldırıları ve ayrımcılığı da “faşizme yer yok” pankartlarıyla eleştirdi.