Avukatlara operasyon!

ÖHD'li avukatların da aralarında bulunduğu çok sayıda eve baskın düzenlendi ve çok sayında avukat gözaltına alındı.

Avukatlara operasyon!

İstanbul’da 16 ilçede 32 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların da aralarında bulunduğu adreslere düzenlenen polis baskınında çok sayıda avukat “gerekçe” gösterilmeden gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, özel harekat ve polis helikopterinin de bulunduğu, başta Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi olmak üzere 16 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, ÖHD’li avukatların da aralarında bulunduğu çok sayıda eve baskın düzenlendi ve çok sayında avukat gözaltına alındı.

ÖHD Twitter hesabından, yaptığı açıklamada, gerekçe gösterilmeden bazı üyelerinin evlerinin arandığı ve İrfan Arasan, Ayşe Acınıklı, Hüseyin Boğatekin, Şefik Çelik, Adem Çalışçı, Ayşe Başar, Tamer Doğan ve Ramazan Demir’in gözaltına alındığını duyurdu.

Anadolu Ajansı (AA) ise 20 gözaltı olduğunu, gözaltına alınanların Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldüğünü belirtti.

AA’nın haberinde İstanbul dışında 8 ilde de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği, gözaltına alınanların olduğu belirtildi.