Avukata 'Gittikçe otoriterleşen Erdoğan rejimi' cümlesinden hapis

Bilal Erdoğan'ın CHP'ye açtığı davada, yazdığı cevap dilekçesinde "Gittikçe otoriterleşen Erdoğan rejimi" cümlesini kullanan Avukat Sera Kadıgil'e 1 yıl 9 ay hapis cezası çıktı.

Avukata 'Gittikçe otoriterleşen Erdoğan rejimi' cümlesinden hapis

Bilal Erdoğan’ın CHP’ye açtığı davada, partinin gönüllü avukatı olarak yazdığı cevap dilekçesinde “Gittikçe otoriterleşen Erdoğan rejimi” cümlesini kullanan CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Sera Kadıgil’e 1 yıl 9 ay hapis cezası çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AKP yönetimini eleştirmek de artık yasaklandı. Öyle ki, bir avukatın mahkemeye sunduğu cevap dilekçesindeki siyasi değerlendirmeler dahi “savunma dokunulmazlığı” ilkesine rağmen suç olarak kabul edildi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Sera Kadıgil’e açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davasının karar duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Sera Kadıgil, Bilal Erdoğan’ın CHP’ye ve İstanbul İl Başkanlığı’na açtığı davada, partinin gönüllü avukatı olarak mahkemeye bir cevap dilekçesi yazdı. Kadıgil, cevap dilekçesinde “Gittikçe otoriterleşen Erdoğan rejimi” cümlesini kullandı. Kadıgil’in bu cümlesi hakaret olarak kabul edildi ve dava açıldı.

Çağlayan Adliyesi’nde yapılan dava sonuçlandı. Avukat Sera Kadıgil, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması nedeniyle 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmeyen Sera Kadıgil karar Yargıtay’da onanırsa cezaevine girecek.