Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye kararı

AP, Türkiye ile AB’ye üyelik müzakerelerinin dondurulması teklifini kabul etti. Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulması çağrısı yapan karar taslağını onayladı. Yapılan oylamada, tasarının 37’ye karşı 479 oyla kabul edildiği ve 107 parlamenterin ise çekimser kaldığını bildirildi. Ömer Çelik: Yok sayıyoruz AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik,... View Article

Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye kararı

AP, Türkiye ile AB’ye üyelik müzakerelerinin dondurulması teklifini kabul etti.

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulması çağrısı yapan karar taslağını onayladı. Yapılan oylamada, tasarının 37’ye karşı 479 oyla kabul edildiği ve 107 parlamenterin ise çekimser kaldığını bildirildi.

Ömer Çelik: Yok sayıyoruz

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, oylamanın ardından şu açıklamalarda bulundu:

“Bu kararı yok hükmünde sayıyoruz. İçerdiği vizyonsuzluk itibariyle ciddiye alınacak bir karar değil. Prensip olarak demokratik ülkeleri temsil eden bir kurum olarak görülür. Çoğu zaman çoksesliliğin temsilcisi olarak demokratik oalrak ciddi işlere imza atmıştır. Türkiye söz konusu olduğunda çok seslilik kayboluyor.”