Avrupa Birliği'nin “göçmen hapishanesi” Türkiye

AB Sınır Güvenliği Birimi Frontex tarafından yayınlanan 2016 yılı Risk Analizi’nde, çarpıcı bulgular yer alıyor.

Avrupa Birliği'nin “göçmen hapishanesi” Türkiye

AB Sınır Güvenliği Birimi Frontex tarafından yayınlanan 2016 yılı Risk Analizi’nde, çarpıcı bulgular yer alıyor. Bu bulgular, Avrupa Birliği ile ülkemiz arasında göçmen sorunu konusunda imzalanan anlaşma dolayısıyla bizler için ayrı bir önem taşıması gerekiyor. AKP hükümetinin imzaladığı anlaşmayla birlikte Türkiye, Avrupa Birliğinin “göçmen hapishanesi” olarak konumlandırılacak. Anlaşma kapsamında çok sayıda göçmenin ülkemize gelmesi bekleniyor.

6 Nisan günü yayınlanan raporun en çarpıcı kısmı, İslamcı teröristlerin Avrupa Birliği ülkelerine girebilmek için, göçmen krizini kullandıklarını ifade etmesi. Raporda şu ifadeler yer alıyor: “Kasım 2015’de gerçekleşen Paris Saldırısı, düzensiz göç akımı teröristler tarafından Avrupa’ya girmek için kullanıldığını net bir şekilde ortaya koyuyor.” Aynı zamanda, “şaşırtıcı sayıda” Avrupa Birliği vatandaşının Suriye’ye giderek IŞİD’e katıldığının ve şimdi bu vatandaşların göçmen gibi davranarak Avrupa’ya geri girmeye çalıştığının altı çiziliyor.

Hatırlanacağı üzere, Paris Saldırısını gerçekleştiren İslamcı teröristlerden ikisinin sahte Suriye pasaportlarıyla Yunanistan’dan Avrupa’ya giriş yaptığı ortaya çıkmıştı. Raporda bu konuya da değinilerek, kullanılmamış boş Suriye pasaportlarının İslamcı grupların ellerinde olduğu ve istedikleri bilgileri pasaportlara işleyebildikleri belirtiliyor.”

Raporda belirtilen bir başka çarpıcı nokta ise, Avrupa kıtasına girmiş olan göçmenlerin gerçek sayılarını bilinememesi ve göçmenlerin hangi ülkede olduklarına dair takibin yapılabilmesinin mümkün olmadığının ifade edilmesi.