Avrasya Tüneli'nin de geçiş ücreti belli oldu

Ahmet Arslan, 3’üncü köprünün ardından yıl bitmeden Avrasya Tüneli’ni de açacaklarını söyledi.

Avrasya Tüneli'nin de geçiş ücreti belli oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3’üncü köprünün ardından yıl bitmeden Avrasya Tüneli’ni de açacaklarını söyledi.

Habertürk’te yeralan habere göre Avrasya Tüneli’nin, planlanandan 7 ay önce 20 Aralık’ta açılacağını kaydeden Arslan, projenin şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını engelleyeceğini ifade etti. Arslan, geçiş ücretinin 12 TL+KDV olacağını söyledi. Arslan, İstanbul Boğazı’nın altından geçen tünel ve yaklaşım yollarındaki çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını vurgulayarak, proje için 24 saat 8 ayrı şantiyede çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ardından trafik sorununa ikinci neşteri Avrasya Tüneli ile vuracaklarını söyleyen Ulaştırma Bakanı Arslan, günde 120 bin araç beklediklerini dile getirdi.

12 TL + KDV

Arslan, projenin yaklaşım yollarının da iyileştirilip genişletildiğini, kavşakların düzenlendiğini ve uygun yaya geçitleri yapıldığını anlattı. Arslan, projenin planlanandan 7 ay önce hizmete sokulacağını ifade ederken, “Şu anda Boğaz geçişinde trafik yükünü taşıyan iki köprünün yükünü hafifletecek Avrasya Tüneli’nden, günde ortalama 120 bin aracın geçmesi bekleniyor” dedi. Arslan, geçiş ücretinin otomobiller için 12 TL+KDV olacağını söyledi. Proje için kamu kaynağı kullanılmadığına dikkat çeken Arslan, “Proje, 24 yıl 5 ay süreyle işletilecek. Bu süre sonunda Avrasya Tüneli kamuya devredilecek. Proje, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 1 milyar 245 milyon dolarlık finansmanla gerçekleştiriliyor” diye konuştu.