Avrasya Tüneli, Koşuyolu'na çile getirdi: Karacaahmet Mezarlığı, minibüs güzergahı oldu!

Avrasya Tüneli'nin açılması, Koşuyolu'nda trafik keşmekeşi meydana getirdi.

Avrasya Tüneli, Koşuyolu'na çile getirdi: Karacaahmet Mezarlığı, minibüs güzergahı oldu!

Avrasya Tüneli’nin açılmasıyla Koşuyolu’nda trafik çilesi gün geçtikçe daha ciddi bir sorun haline gelmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta kullanıma açılan Avrasya Tüneli, Koşuyolu’nda yaşayan yurttaşlar için işkence ve tehlikeye dönüştü. Koşuyolu’nun E-5 ile bağlantısının kesilmesi sonrasında Koşuyolu Köprüsü üzerinde bulunan otobüs duraklarının kaldırılması semt sakinleri için büyük güçlüklere neden oldu.

Tünel’in açılışı ilebirlikte, toplu taşıma ile Koşuyolu’na gelmek isteyen yurttaşlar artık E-5 üzerinde iniyor ve yürümek zorunda kalıyor. Buna ek olarak özellikle akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı, yurttaşları çileden çıkartıyor.

Mezarlık minibüs güzergahı oldu!

Avrasya Tüneli’nin Anadolu yakasındaki çıkışı ve katılım yollarında yarattığı trafik nedeniyle bölgedeki sürücüler de kendilerine ‘pratik’ yollar bulmaya çalışıyor. İstanbul’un en eski mezarlıklarından olan Karacaahmet Mezarlığı, trafikte beklemek istemeyen minibüs şöförlerinin ‘güzergah’ı oldu.

“Sorumlusu sizlersiniz”

Durumdan şikayetçi olan Koşuyolu halkı ise durumu protesto ediyor. Konu ile ilgili Koşuyolu Çevre Gönüllüleri adına yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Avrasya Tüneli, hiçbir trafik sorununa çözüm olmamış, fakat Koşuyolu’nu ve civar mahalleleri trafiğe gömmüştür. Lambacı Sokak’tan E-5 otoyoluna, oradan da Harem ya da Kadıköy yönüne gidiş, Avrasya Tüneli yüzünden bariyerlerle engellenmiştir. Uzun araba kuyrukları oluşmuştur. Daha 1 ay öncesine kadar 10-15 dakikada gidilebilen Kadıköy, 35-40 dakikada gidilebilir olmuştur. E-5 karayolu üzerinde Kadıköy yönündeki otobüs durağı Avrasya Tüneli yüzünden kaldırılmıştır. Buna rağmen eski durak yerini kullanmaya çalışan vatandaşlar, zorluk ve kaza riski yaşamaktadır. Koşuyolu’na gelen vatandaşlar ya bir durak önce ya da bir durak sonra otobüsten inmektedir. Bu nedenle yaralanmalı kazalar meydana gelmiş, bir öğrencimiz karanlıkta E-5 kenarında tellere takılarak yaralanmıştır. Haftalardır mağduriyetini haykırıp İBB’yi şikayet yağmuruna tutan vatandaşlara, ‘Koşuyolu durağı güvenlik sebebiyle iptal edilmiştir. Yeni durak konulmayacaktır’ şeklinde cevap verilmektedir.

Vatandaş olarak yetkililerden acilen bu soruna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Yaptığınız bu yanlış düzenleme sonucu çocuklarımızın, ailelerimizin veya yakınlarımızın başına bir şey gelirse, sorumlusu sizlersiniz.”