ATO seçimlerinde AKP tiyatrosu: Gökçek'in oğluna rakip Emine Erdoğan'ın kuzeni oldu

Emine Erdoğan'ın kuzeni Gürsel Baran, ATO Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

ATO seçimlerinde AKP tiyatrosu: Gökçek'in oğluna rakip Emine Erdoğan'ın kuzeni oldu

Ankara Ticaret Odasında 3 Aralık’ta yapılacak seçim öncesinde Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in rakibi, Emine Erdoğan’ın kuzeni Gürsel Baran oldu. Gürsel Baran, bugün düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı.

Seçimde daha önce aday olabileceği sinyali veren Mustafa Deryal de aday olmayarak, Gürsel Baran’ı desteklediğini duyurdu.

“Tüccar aynı hatayı iki kere yapmayacak”

Baran, ATO başkan adaylığını açıkladığı basın toplantısında özetle şöyle dedi:

“2013’ten beri ATO ekonomik cephede varlık gösterememiş ve üzerine düşeni yapamamıştır. Gün kişisel hesaplar yapma günü değildir. Böyle zamanlarda kişisel hesaplar kimseye bir kazanç sağlamaz. Ülke menfaatleri her türlü kişi, grup ve zümreden çok daha önemlidir. Şu anda olağanüstü bir seçimin arifesindeyiz. Doğru tercih yapmak zorundayız. Ana fikri hak, hukuk ve adalet olan duruşumuz 2013 yılından bu yana değişmemiştir. Gün hiçbir baskıya boyun eğmeden irademizi doğrudan kullanma günüdür. Önceki seçimlerde neler yaşadığımız herkesin malumudur. Bunun tekrar yaşanmasına müsaade edilmeyecektir. Basiretli tüccar aynı hatayı iki kere yapmayacaktır.