Atletizmin doping ile başı belada

Atletizmde yaşanan doping skandallarına bir yenisi daha eklendi.

Atletizmin doping ile başı belada

1500 metre dünya şampiyonu Abeba Aregawi’nin doping testlerinin pozitif çıkmasının ardından Etiyopya Anti-Doping Ajansı’ndan açıklama geldi.

Associated Press’in haberine göre, Etiyopya Anti-Doping Ajansı şüpheli doping testler veren 9 atlet için soruşturma yürütüyor. Söz konusu atletlerin 5’inin üst seviyede yer alan isimler olduğu belirtildi. Ajans başkanı Solomon Meaza, IAAF’in de 4 Etiyopyalı atlet hakkında soruşturma yaptığını açıkladı. Şu ana kadar bu atlerden hiçbirinin ismi veya cezası hakkında bir açıklama yapılmadı. Gelişmeler hakkında düşüncelerini dile getiren Meaza,”Yeni soruşturmaların başlayacak olmasından dolayı endişeliyiz” dedi.

Etiyopya asıllı İsveçli atlet Abeba Aregawi’nin idrar testinde meldonium maddesine rastlandığı dün ortaya çıkmıştı. IAAF’ten (Uluslararası Atletizm Federasyonu) yapılan açıklamaya göre Aregawi’nin idrar testinde doping çıktı ve İsveçli atlet geçici olarak müsabakalardan men edildi. B numunesinin alınması için talepte bulunan dünya şampiyonu, yine pozitif sonuç çıkması halinde işleme girecek adli süreç sonunda ceza alacak.