Atatürk portresi krizi: CHP'li Aylin Nazlıaka için kesin ihraç istemi

CHP'li bir milletvekilinin Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini çöpe attığını söyleyen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Atatürk portresi krizi: CHP'li Aylin Nazlıaka için kesin ihraç istemi

CHP’li bir milletvekilinin Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini çöpe attığını söyleyen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Nazlıaka, “Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecek” dedi.

Atatürk posteri tartışmasıyla ilgili olarak üç CHP milletvekilinin hazırladığı rapor, bugünkü Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ele alındı.

Toplantının ardından konuşan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Nazlıaka’nın kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi için Parti Meclisi’nden görüş isteme kararı alındığını duyurdu.

Bu gelişme üzerine CHP Parti Meclisi’nin 7 Şubat’ta olağanüstü toplanacağı öğrenildi.

Bir CHP milletvekilinin makam odasındaki Atatürk portresini indirdiği iddiasını parti ve kamuoyu gündemine ilk kez Nazlıaka taşımıştı.

“Atatürk devrimleri için mücadelem sürecek”

Nazlıaka, karar açıklandıktan sonra Twitter hesabından açıklama yaptı: “Atatürk’ün portresinin ‘çöpe atılması’ gibi bir durum asla söz konusu değildir. Odalarımızdaki resmin boyutu gözetildiğinde dahi bunun mümkün olamayacağı açıktır. Makamlar ve mevkiler gelip geçer, onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir.”