Atatürk Havalimanı'nda 'Tecavüz ülkesi İsveç' ilanları

İsveç Dışişleri bakanı Margot Wallström’ün Türkiye’ye yönelik çocuk istismarı eleştirilerinin ardından Atatürk Havalimanı’ndaki panolara “İsveç’in dünyada tecavüz oranı en yüksek ülke olduğunu biliyor musunuz?” yazılı ilanlar asıldı. İlanlarda “Tecavüz ülkesi İsveç” yazılı bir gazete küpürüne de yer verildi. Bakan, Türkiye’de Anayasa Mahkemesi’nin, “15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar... View Article

Atatürk Havalimanı'nda 'Tecavüz ülkesi İsveç' ilanları

İsveç Dışişleri bakanı Margot Wallström’ün Türkiye’ye yönelik çocuk istismarı eleştirilerinin ardından Atatürk Havalimanı’ndaki panolara “İsveç’in dünyada tecavüz oranı en yüksek ülke olduğunu biliyor musunuz?” yazılı ilanlar asıldı. İlanlarda “Tecavüz ülkesi İsveç” yazılı bir gazete küpürüne de yer verildi.

Bakan, Türkiye’de Anayasa Mahkemesi’nin, “15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına” ilişkin hükmü iptal etmesi ve “12-15 yaş grubunun tamamı için aynı müeyyidenin uygulanmasını hukuki karar ile müeyyide arasındaki orantıyı bozduğu” kararının ardından Twitter hesabından “Türkiye’de 15 yaşın altındaki çocuklarla cinsel ilişkiye izin veren karar geri alınmalıdır. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korumaya ihtiyacı var” ifadelerini kullanmıştı.

Wallström son olarak “Dünyanın her yerinde çocukların daha fazla yasal koruma, daha fazla yardım ve desteğe gereksinmeleri var. Hükümetimiz işte bunun arkasında duruyor. Tweetimin arkasında yatan gerekçe de budur. Çocuk hakları korumasını zayıflatacağını düşündüğümüz Anayasası Mahkemesi kararını görmek gerçekten endişe vericiydi. Çocukların korunmasını zayıflatmayacığını umduğumuz, Türkiye’nin de gözden geçirdiği, yasal prosedürün nasıl olması gerektiğinin tartışılmaya başlamasını sevinçle karşıladım. Şimdi bu Türkiye’de de bir çok kuruluş tarafından etraflıca tartışılıyor. Bu nedenle bence bu iyi oldu” açıklamasında bulunmuştu.

Fotoğraflar: https://twitter.com/kadirkonuksever