'Askeri liselerin kapatılmasından Hulusi Akar da rahatsız'

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, askeri okulların kapatılmasından, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın rahatsızlık duyduğunu söyledi.

'Askeri liselerin kapatılmasından Hulusi Akar da rahatsız'

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) askeri okulların kapatılmasından, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde dönüşüme neden olacak bir olağanüstü hal kararnamesi yayınlanmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede şöyle denmişti: “Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay okulları kapatılacak, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde, Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak.”

Emekli albay Çiçek, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Erdoğan Karakuş ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde askeri okullarda eğitim gören bazı öğrencilerle Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi.

‘AYM’ye gideceğiz’

Askeri okullarda eğitim gören 25 bin kadar öğrenciyle birlikte ailelerinin de mağdur edildiğini belirten Çiçek, bu okulların yüzyıllardır var olduğunu ve bir gecede her şeyin değiştirildiğini söyledi. Çiçek şöyle devam etti: “Ne acele ediyorsunuz? Getirin Meclis’e, komisyonlarda tartışalım, kurumları, uzmanları dinleyelim, sonra ülkemiz için darbe anlayışını tarihe gömmek için hep beraber doğruyu birlikte yapalım.”

Öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için mücadele edeceklerini söyleyen Çiçek, “Mağduriyetler giderilmezse, CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gitmek dahil her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız” diye konuştu.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çiçek, sözlerine şöyle devam etti: “Konuyu Genelkurmay Başkanı Akar ile de paylaştık. Çok acı… Bu konuda kendilerinin görüşlerinin alınmadığını, fakat düzeltmek için çalıştıklarını söyledi.”