Artvin direnmeye devam ediyor

Artvin Cerattepe'de dün sabah itibariyle başlayan direniş devam ediyor. Polis ve jandarmanın saldırısı ile karşılaşan Artvin halkı bu sabahtan itibaren mücadelesine devam ediyor.

Artvin direnmeye devam ediyor

Artvin Cerattepe’de dün sabah itibariyle başlayan direniş devam ediyor.

Polis ve jandarmanın saldırısı ile karşılaşan Artvin halkı bu sabahtan itibaren mücadelesine devam ediyor. Bölgeden alınan bilgilere göre Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin Halkevi Yöneticisi Dursun Ali Koyuncu, ÖDP Merkez İlçe Başkanı Kamil Güven, Yeşil Artvin Derneği Yöneticisi Bahattin Altuntaş, Kenan Balcı ve Osman Ok gözaltına alındı. Bölgeye Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum’dan takviye ekipler getirtildi. Yoğun gaz ve plastik mermilerin kullanıldığı saldırıda çevik kuvvetin yerine jandarma saldırıya geçti. Atmaca mevkiinde barikatlar kuruldu ancak getirtilen iş makinalarıyla birlikte barikatlar kaldırıldı. Hopa’da uluslararası yol trafiğe kapatıldı. Artvin CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan valilik önünde açlık grevine başladı.

İlerleyen saatlerde desteğe Artvin Derneği ve Artvin Vakfı da geldi. Ancak Artvin Vakfı Başkanı Demir Akın ve beraberindeki 11 kişi gözaltına alındı. Gerçekleşen saldırıda birçok vatandaş gazdan etkilenerek bayıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın birlikte yaptığı açıklamada, CHP’nin Artvin’de hezimete uğradığı için olayı büyüttüğünü savundu.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/17/cerattepede-yine-polis-mudahalesi/