VİDEO | Artvin direnişte

Artvin’in Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde, AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve daha önce “Milletin a… koyacağız” sözleriyle gündeme gelen Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz tarafından başlatılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı Artvin halkı direnişe geçti. Dün akşam saatlerinde Cerattepe bölgesine askerlerle müdahale gerçekleştirileceği duyumunu alan Yeşil Artvin Derneği, sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Aralarında CHP Artvin... View Article

VİDEO | Artvin direnişte

Artvin’in Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde, AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve daha önce “Milletin a… koyacağız” sözleriyle gündeme gelen Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz tarafından başlatılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı Artvin halkı direnişe geçti.

artvin2Dün akşam saatlerinde Cerattepe bölgesine askerlerle müdahale gerçekleştirileceği duyumunu alan Yeşil Artvin Derneği, sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Aralarında CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, Cerattepe yolunu ulaşıma kapatarak beklemeye başladı.

Yeşil Artvin Derneği avukatı Bedrettin Kalın, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Erzurum’dan ve Artvin’in bazı ilçelerinden jandarma güçlerinin bölgeye gelmekte olduğunu duyduk. Bunun üzerine tepkimizi göstermek için gerekli çağrılarımız yaptık ve Cerattepe’ye geldik. Şu anda yasal olarak müdahaleyi gerektiren hiçbir durum yok. Mahkeme keşif aşamasına geldi. Çok yakında keşif yapılmasını bekliyoruz. Bu aşamada Keşiften yapılacak müdahalenin hiçbir hukuk dayanağı da yok, mantığı da. Vicdanen de kabul edilecek durum değil. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece Artvin halkı gerekli tepkiyi gösterecektir” dedi.

Direniş bugün de devam ediyor. Gelen haberlere göre sabah saatlerinde bölgeye çok sayıda asker ve polisin sevk edildiği belirtiliyor.

Direnişçiler ve polisin bekleyişi sürüyor. Ayrıntılar geldikçe güncellemeye devam edeceğiz.

https://www.youtube.com/watch?v=I0Q38RzgYXQ