Arjantin’de bankacılar greve çıkıyor

Arjantin'de banka çalışanlarının 24 saatlik bir greve çıkacağı öğrenildi.

Arjantin’de bankacılar greve çıkıyor

Arjantin Bankacılık Birliği, maaş görüşmelerinin acil şekilde başlatılması için 24 saat süreyle greve çıkma kararı aldı.

24 saatlik greve gidiliyor

Prensa Latina’nın haberine göre, Arjantin Bankacılık Birliği, yeni maaş görüşmelerinin başlatılması, banka özelleştirmelerinin durdurulması, maaşlar üzerinden vergi kesintisinin yapılmaması ve işten çıkarmaların durması için geçtiğimiz aydan bu yana ufak çaplı eylemler yapıyorlardı. Arjantin Bankacılık Birliği, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Arjantin hükümetinin banka sektöründe çalışanların taleplerine cevap vermemesine karşın 24 saatlik süreli greve gitme kararı aldığını bildirdi.

Nisan ayındaki grevle maaşlara yüzde 33’lük zam kazanılmıştı

Arjantinli banka çalışanları, en son 19 Nisan 2016 tarihinde de benzer taleplerle ülke çapında greve gitmiş, grev toplam 48 saat sürmüştü. Grev sonucunda banka çalışanları ücretlerinde yüzde 33’lük bir artış kazanmış ve işten atılan işçiler, işlerini geri kazanmıştı.

Genel grev ihtimali de var

Arjantin Bankacılık Birliği, daha önce yaptığı açıklamada da, Arjantin Hükümeti ile anlaşma sağlanmadığı durumda, kamu ve özel bankalarda çalışan işçilerin genel greve gidebileceğini belirtmişti.