Aranan canlı bombalar yakalandı

Gaziantep'te, polisin düzenlediği operasyonda biri ’Dokumacılar Grubu’ üyesi olan ve İçişleri Bakanlığı’nın ’mavi liste’ ile aradığı Mehmet Mustafa Çevik olmak üzere 2 canlı bomba yakalandı.

Aranan canlı bombalar yakalandı

Gaziantep’te, polisin düzenlediği operasyonda biri ’Dokumacılar Grubu’ üyesi olan ve İçişleri Bakanlığı’nın ’mavi liste’ ile aradığı Mehmet Mustafa Çevik olmak üzere 2 canlı bomba yakalandı. Operasyonda ayrıca terör örgütü IŞİD’in Gaziantep sorumlusu olan ve İstanbul’da 4 kişinin öldüğü saldırıda tutuklanan Erkan Çapkın’ın kardeşi Ercan Çapkın ile bir kişi daha yakalandı.

İstanbul’da 4 kişinin öldüğü terör saldırısını gerçekleştiren IŞİD’in canlı bombası Mehmet Öztürk’ün olduğunun saptanmasının ardından soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şubesi polisleri, olayla bağlantısı olduğunu saptadığı Erkan Çapkın’ı yakaladı. Erkan Çapkın, sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturmayı derinleştiren polis, tutuklanan Erkan Çapkın’ın kardeşi olan Ercan Çapkın’ın terör örgütü IŞİD’in Gaziantep sorumlusu olduğu bilgisine ulaştı. Yapılan araştırmada ayrıca Ercan Çapkın’ın talimatı ile yeni 2 canlı bomba ile Gaziantep veya farklı kentlerde yeni eylem yapacağını da saptadı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri geçen cuma günü düzenlediği baskınlarda 4 kişi gözaltına alındı.