Antik kent Palmira'nın kurtarılması neden stratejik?

Suriyeli askeri bir uzman, Palmira’nın kurtarılmasının, Arabistan’ın Suriye’ye karadan müdahale planını suya düşürdüğünü belirtti.

Antik kent Palmira'nın kurtarılması neden stratejik?

Suriyeli askeri bir uzman, Palmira’nın kurtarılmasının, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye karadan müdahale planını suya düşürdüğünü belirtti.

Suriyeli askeri uzmanlardan Ali Maksut, Tesnim Haberle yaptığı röportajda, Palmira’nın Suriye ordusu tarafından kurtarılmasını, Suudi Arabistan’ın Irak, Suriye ve Ürdün üçgeninden Palmira şehrine ulaşmayı amaçlayan karadan askeri operasyon komplosunu suya düşürdüğünü belirtererek şu ifadelerde bulundu: Suriye Ordusu Palmira’dan sonra, Irakla sınırları kapatmak için askeri operasyonlarına Doğu’da yani Deyrizor ve El-Tif geçidinde devam edecek.

Palmira şehrinin önemi ilk etapta, bu şehrin coğrafi konumundan dolayıdır. Palmira şehri, Suriye’nin güney ve batı şehirlerini birbirine bağlayan bir zincirdir. Ekonomik olarak ta bu şehir, sahip olduğu petrol, gaz ve fosfat madeni kuyularıyla Suriye için hayati bir öneme sahiptir.

Palmira şehri coğrafi olarak El-Tif geçidiyle, Suriye’yi Irak’a bağlamaktadır. Ayni zamanda Palmira şehri, Irak, Suriye ve Ürdün sınır üçgeni arasında bir bağlantı zinciridir ve sonuç olarak da bu şehrin kurtarılması, Arabistan’ın bu üçgen kanalıyla Palmira’ya gerçekleştireceği karadan müdahale komplosunu suya düşürmüştür.

Palmira şehrinin kurtarılması ve bu şehrin vatan kucağına geri dönmesi, Suriye Ordusunun Deyrizor ve Haseke gibi doğu illerine saldırı operasyonlarını sürdürebilmesini sağlamış ve aynı zamanda Palmira üçgeninden Palmira’ya ve güneyde Suriye çöllerine ilerlenebilecek yolları kesmiştir.