Antep'te kendini patlatan IŞİD'cinin Ankara Katliamı'nın aranan sanığı olduğu ortaya çıktı

Gaziantep'te polis operasyonu sırasında kendini patlatan canlı bomba Cebael'in 10 Ekim Ankara Katliamı'nın da aranan sanıklarından biri olduğu ortaya çıktı.

Antep'te kendini patlatan IŞİD'cinin Ankara Katliamı'nın aranan sanığı olduğu ortaya çıktı

Gaziantep’te IŞİD’e ait iki hücre evine düzenlenen operasyonlarda 3 polis hayatını kaybederken, ikinci operasyonda örgütün Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael öldürüldüğü öğrenildi. Cebael’in 10 Ekim Ankara Katliamı’nın da aranan sanıklarından biri olduğu ortaya çıktı.

IŞİD’in yöneticisi üyesi Mehmet Kadir Cebael, dün TSİ 15:30 sıralarında Şehitkamil ilçesinin Burak mahallesinde bir eve düzenlenen operasyon sırasında üzerindeki bombayı infilak ettirmişti.

Adı Ankara Katliamı iddianamesinde geçiyor

Cebael’in adı, 10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde düzenlenen ve 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili iddianamede de sanık olarak geçiyor.

Ankara Gar saldırısı sonrasında hazırlanan iddianamenin 12. sanığı olan Mehmet Kadir Cebael örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor.

Katliamın ardından örgütün Gaziantep’teki bir hücresine yapılan baskında Cebael’e ait parmak izleri ortaya çıktı. Polisten kaçan Cebael hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

cebaaeel

Örgütün Gaziantep sorumlusu olarak bilinen Yunus Durmaz’ın bilgisayarında bulunan belgelerde Cebael’le ilgili bilgiler yer alıyordu.

Ankara iddianamesinde Cebael ile ilgili şu ifade kullanıldı:
”Belgeler incelendiğinde; Şüphelinin DEAŞ Silahlı Terör Örgütünden, Yunus Durmaz’dan düzenli maaş aldığı, 3056.docx isimli belgeye göre şüphelinin eylem yapılacak hedefe malzeme hazırlıkları yapmak, ameli (eylemi) yapacak olanlara patlayıcı devresi vermekle görevlendirildiği, Yeni Microsoft Office Word Belgesi.(8).DOCX isimli belgeye göre mütefeccirat (bomba ve patlayıcı) işlerinde görevlendirildiği anlaşılmıştır. Güvenlik kamera görüntüleri izleme tutanağı ve dijital materyallerden elde edilen belgeler incelendiğinde, şüphelinin herkesin giremediği örgütün hücre evine girme yetkisinin olduğu ve eylem yapılacak hedefe malzeme hazırlıklarını yapmak ve ameli (eylemi) yapacak olan kişilere patlayıcı devresini vermekle görevlendirildiği anlaşılmıştır.’’