Antalyalılardan Deniz Baykal'a: Yeter artık, 30 yıldır konuşuyorsunuz...

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde partisinin düzenlediği pikniğe katılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşması sırasında bir partilinin "30 yıldır konuşuyorsunuz yeter artık" tepkisiyle karşılaştı.

Antalyalılardan Deniz Baykal'a: Yeter artık, 30 yıldır konuşuyorsunuz...

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde partisinin düzenlediği pikniğe katılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşması sırasında bir partilinin “30 yıldır konuşuyorsunuz yeter artık” tepkisiyle karşılaştı.

Baykal yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Biz bunları önlemek için zamanında bu uyarıları yapıyoruz. Şimdi bunlar anlaşılıyor. Anlaşılacak. Bakın kendi aralarında da anlaştılar. Bir süre önce can ciğer kuzu sarması, beraber çıkıyorlardı. Birbirlerini methederek gidiyorlardı. Birisi şimdi nikah tanığı vaziyetine geldi. Öbürü ortalıkta. Ne oluyor, bu böyle gidecek mi? Türkiye tekrar tek adam rejimine mi girecek? Üstelik de çok yanlış yaptığı her geçen gün ortaya çıkan, attığı her adımın yanlış olduğu her gün kanıtlanan, milletin başına bu kadar dert açan bir siyaset anlayışına, koca Türkiye’yi, 776 bin kilometrekareyi, 80 milyon insanı, ‘al sen ne istersen yap’ mı diyeceğiz? ‘Yargı al senin’ mi diyeceğiz? ‘Mahkemeler al senin, yargı al senin, basın al senin, televizyon al senin’, olur mu böyle bir şey? ‘Hukuk, adalet al senin istediğini yap’, böyle bir şey olmaz. Hz. Ömer ‘Ben hesap vermek zorundayım’ diyor. Bizim arkadaş hesap veriyor mu? Hesap verecek mekanizma var mı? Hesap soracak birisi var mı? Artık yeni bir başlangıca Türkiye’nin ihtiyacı var. Bu başlangıcın yapılacağı siyaset anlayışının en güzel şekilde yer tuttuğu, temel attığı parti CHP’dir. CHP’de bu mücadeleyi hep beraber vereceğiz”

Baykal’ın konuşması adının Aydın olduğu belirtilen bir partili Baykal’a, “Sayın Baykal gençleşme güzel, mecliste de gençleşme gerekli değil mi? Bu kulağınıza küpe olsun. Artık Türkiye Cumhuriyeti yıkılmak üzere. Konuşmakla iş bitmiyor. 30 yıldır konuşuyorsunuz bu ülkede, cumhuriyet yıkılıyor. Halkın arasına gitmeniz lazım. Konuşmakla iş bitmiyor, yeter artık” diye seslendi. Baykal’ın “Susalım mı” dediği partili, “30 yıldır konuşuyorsunuz yeter artık” karşılığını verdi.