Ankara'nın göbeğinde hilafet için toplandılar

Müslümanları birleştirerek şeriat kurallarıyla yönetilecek bir İslami hilafet devleti kurmayı amaçlayan Hizb-ut Tahrir örgütü, Ankara’da ‘Hilafet hayal mi, yakın bir gelecek mi?’ başlıklı Uluslararası Hilafet Konferansı düzenledi.

Ankara'nın göbeğinde hilafet için toplandılar

ankarahilafetMüslümanları birleştirerek şeriat kurallarıyla yönetilecek bir İslami hilafet devleti kurmayı amaçlayan Hizb-ut Tahrir örgütü, Ankara’da “Hilafet hayal mi, yakın bir gelecek mi?” başlıklı Uluslararası Hilafet Konferansı düzenledi.

IŞİD’in de kendisine verdiği isim olan “İslam Devleti” adlı sosyal medya hesabından yapılan duyurularla toplanan konferans, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

‘İslam devleti uzak değil’

Konferansta, hedeflenen devletin kuruluşunun çok uzak olmadığı dile getirilirken, hilafetin İslam düşmanları tarafından kaldırıldığına dikkat çekildi. Cihatçılar, hilafetsiz İslamın sahipsiz kaldığını da belirtti. Hilafetin yeniden yürürlüğe girmesi için mücadele edileceği söylenen konferansta, Türkiye’nin de kurulacak yeni devlette vilayet olacağı açıklandı.

Konferansta kurulması istenilen İslam devletinin ‘Türkiye Vilayeti’ sözde medya bürosu başkanı Mahmut Kar, ilahiyatçı Abdullah İmamoğlu, dış vilayet sorumluları Şeyh İsam Amira, Muhammed Malkawi, İsmail Wahwah, M. İsmail Yusanto, Mulay Jaw, Fazıl Hamzayev, Junes Kock ve Abdullaev Muhammed konuşmacı olarak yer aldı. Konferansın düzenleyicisi cihatçı Hizb-ut Tahrir’in resmi internet sitesinden yaptığı açıklamalar da dikkat çekti. Açıklamada, “IŞİD, büyük toprak parçasına sahip olmak isteyen diğer onlarca, yüzlerce askeri örgüt gibi bir askeri örgüttür” denilirken, kendileri için ise, “Hizb-ut Tahrir, ideolojisi İslam olan siyasi bir partidir. Siyaset işimiz, İslam ideolojimizdir” tanımı yapıldı.

IŞİD’e taktik verdiler

IŞİD’in eylemleriyle ilgili taktikler de veren Hizb-ut Tahrir, örgüte “Tebaanın işlerinde İslam’ı kapsamlı olarak uygulamalı, iç güvenliği sağlamalı ve dışsal saldırıyı da püskürtebilmelidir” mesajını verdi. Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği Hizb-ut Tahrir, ‘hilafetin son başkenti’ dediği İstanbul’da da dört gün önce sempozyum düzenlemişti.