Ankara'da ulaşıma yüzde 17,5 zam

İstanbul'un da içinde bulunduğu pek çok ilde ulaşıma yapılan zamlara Ankara Büyükşehir Belediyesi'de katıldı.

Ankara'da ulaşıma yüzde 17,5 zam

Petrol fiyatlarının son 10 yıldaki en düşük seviyesine gerilemesine rağmen AKP’li belediyeler başta olmak üzere ulaşıma yapılan zamların sonu gelmiyor. İstanbul’un da içinde bulunduğu pek çok ilde ulaşıma yapılan zamlara Ankara Büyükşehir Belediyesi’de katıldı.

Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nca belirlenen yeni toplu taşıma tarifesine göre, EGO, Ankaray ve metrolarda tam biniş 2 liradan 2,35 liraya, indirimli biniş ise 1,50 TL’den 1,75 TL’ye çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, UKOME Genel Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda EGO, Ankaray ve metro ücretlerinde tarife değişikliği yapıldığı duyuruldu. Açıklamada, 4 Şubat Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere EGO otobüsleri, metro ve Ankaray’da tam biniş ücretinin 2,35 lira, indirimli biniş ücretinin ise 1,75 lira olarak belirlendiği bildirildi. Bu ulaşım araçlarındaki transfer (aktarım) ücretlerinin de 0,80 kuruş olmasına karar verildiği ifade edildi.

Belirlenen yeni tarifeye göre, özel halk otobüslerinde (ÖTA, ÖHO) tam biniş ücretinin 2,40 TL’den 2,55 TL’ye, indirimli biniş ücretinin 1,50 liradan 1,75 liraya yükseltildiği, minibüs seferlerinde kısa mesafe ücretinin 2,40 TL’den 2,55 TL’ye, uzun mesafe ücretinin ise 2,75 TL’den 2,90 TL olarak belirlendiği açıklandı. Belediye yaptığı açıklamada zamma gerekçe olarak ‘işletim maliyetlerinde meydana gelen artışlar’ gösterdi.