#Ankara'da patlama: Saldırı, Erdoğan'ın geceyarısı programına eklediği güvenlik toplantısı sırasında gerçekleşti

Bugün 18.30 sıralarında askeri servis araçlarına yönelik olarak gerçekleştirilen bombalı saldırı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün geceyarısı programına eklediği güvenlik toplantısı ile çakıştı.

#Ankara'da patlama: Saldırı, Erdoğan'ın geceyarısı programına eklediği güvenlik toplantısı sırasında gerçekleşti

Bugün 18.30 sıralarında askeri servis araçlarına yönelik olarak gerçekleştirilen bombalı saldırı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün geceyarısı programına eklediği güvenlik toplantısı ile çakıştı.

Cumhurbaşkanı’nın rutin programında yer almayan ve gece yarısı duyurulan toplantı bu nedenle dikkat çekmişti. Ancak bugün yaşanan bombalı saldırı sonrasında bu toplantı ile saldırı arasında bir ilişki olup olmadığı soruları gündeme geliyor.

Öte yandan, saldırının Suriye’de bir askeri müdahale konusunda ayak direyen ve Birleşmiş Milletler ile NATO’nun da dahil edilmesini istedikleri söylenen askerlere karşı yapılmış olması da şüphe çekiyor.

Geceyarısı program değişlikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programında bugün saat 13.00’te İkinci Mülki Amirler Toplantısı yer alıyordu. Ancak gece yarısı Cumhurbaşkanı’nın programı güncellendi. Erdoğan, mülki amirlerle buluşacağı toplantının ardından bugün saat 18.00’de Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenecek güvenlik toplantısına başkanlık edecek.

Suriye’de Türkiye’nin ulusal güvenliğini birinci dereceden ilgilendiren gelişmelerin Cumhurbaşkanlığı’nda güvenlik toplantısı yapılması kararında etkili olduğu yorumları yapılıyordu.

Merak edilen sorular

Şimdi “bu saldırı ile askerlerin Suriye’ye müdahale etmekte ayak diremekten vazgeçirmek mi hedeflendi” ve “Cumhurbaşkanı’nın programına geceyarısı eklenen toplantı ile saldırı arasında bir bağlantı var mı” sorularının cevapları merak ediliyor.