#Ankara'da patlama: "Devlet" vuruldu

Ankara'daki bombalı saldırı, Türkiye'nin istihbarat ve güvenlik kurumlarının tam ortasında gerçekleştirildi.

#Ankara'da patlama:

Ankara’daki bombalı saldırı, Türkiye’nin istihbarat ve güvenlik kurumlarının tam ortasında gerçekleştirildi.

Saldırının olduğu yer merkez alınıp birkaç yüz metrelik yarı çapındaki bir alana dahi baktığınızda, Genelkurmay Başkanlığı ve tüm kuvvet komutanlıklarının, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık ile birlikte İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığı başta olmak üzere neredeyse tüm bakanlıklar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi binalarını bulabilirsiniz.

Ankarada-patlama-5-olu-10-yarali-9298

Başkent Ankara’nın pekçok yerinden duyulacak kadar büyük bir patlamayı gerçekleştirenlerin, oraya kadar kimsenin haberi olmadan “nasıl geldikleri”, bu kadar büyük bir patlamayı gerçekleştirebilecek malzeme ve mühimmatı oraya nasıl getirebildikleri daha şimdiden sorgulanmaya başlandı.

Türkiye tarihinde ilk kez bombalı araçla yapılan bir intihar saldırısı olduğu anlaşılan saldırıda “istihbarat zafiyeti” yaşandığı açık. Elbette, bir ülkenin Başbakanı’nın intihar saldırısı düzenlemeyi planladığı tespit edilen cihatçı teröristleri “ancak saldırı gerçekleştikten sonra yakalayabileceklerini” söyleyerek cesaretledirdiği düşünüldüğünde bu durumda şaşırtıcı bir yön bulunmuyor. Daha önce Reyhanlı’da da bombalı araçlar kullanılmış ancak bombalar uzaktan patlatılmıştı.

AKP’nin ülkede ve Suriye başta olmak üzere dışarıda yürüttüğü iflas etmiş savaş politikalarının, Türkiye halkına faturası kabarırken bu kez başkentin göbeğinde ve üstelik herkesin güvenliğinden sorumlu olanların göbeğinde yaşanılan saldırı ile Türkiye’nin güvenlik politikalarının da iflas ettiği anlaşılıyor.