#Ankara'da patlama: Bombalarla şekillendirilen Türkiye

Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde başlayan bombalı saldırılarla adeta şekillendiriliyor.

#Ankara'da patlama: Bombalarla şekillendirilen Türkiye

Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde başlayan bombalı saldırılarla adeta şekillendiriliyor. Daha önce Reyhanlı’da düzenlenen saldırıyla büyük bir şok yaşayan Türkiye, 5 Haziran’da Diyarbakır, 20 Temmuz’da Suruç, 10 Ekim’de Ankara ve 12 Ocak’ta Sultanahmet’te yaşanan saldırılardan sonra bugün yine Ankara’da bombalı bir saldırının hedefindeydi.

Ülkenin bir çok yerinde gerçekleştirilen katliamların sorumluluğunun ise savaş politikalarıyla AKP’nin üzerinde olduğunun tartışılması dahi gereksiz. Ancak bir kez daha Türkiye’de son 9 ayda yaşananları hatırlamakta yarar var.

5 Haziran’da Diyarbakır’da HDP mitingi

7 Haziran’da gerçekleştirilen genel seçimlerin hemen öncesinde, 5 Haziran tarihinde HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği seçim mitingine yapılan bombalı saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 400’e yakın kişi ise yaralanmıştı.

Bombaların patlatıldığı bir süreçle gidilen 7 Haziran seçimleri sonrasında da bir çok katliam gerçekleştirildi.

20 Temmuz’da Suruç’ta Kobane’ye yardım götürenler

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Kobane’ye yardım götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada intihar saldırısı düzenlendi. IŞİD’in düzenlediği katliam sonucu en az 34 kişi hayatını kaybetti, 10’den fazla kişi de yaralandı.

10 Ekim’de Ankara’da “Emek Barış Demokrasi Mitingi”

10 Ekim tarihinde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen “Emek Barış Demokrasi Mitingi”ne katılmak için tren garında başlayan yürüyüşte peş peşe iki bomba patlatıldı. IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 128 kişi hayatını kaybetti. 500’ün üzerinde kişi yaralandı. Bombalı saldırının olduğu alana ambulanslardan önce gelen çevik kuvvet ekipleri alandaki insanlara biber gazıyla müdahalede bulundu.

12 Ocak’ta Sultanahmet’te turistler

12 Ocak günü Fatih Sultanahmet Meydan’ında Nabil Fadli isimli IŞİD üyesi saldırganın üzerindeki bombayı infilak ettirmesiyle gerçekleştirilen saldırı sonucu 11 kişi hayatını kaybetti ve 16 kişi de yaralandı.