#Ankara'da patlama: Askere saldırı uyarısı 20 Ocak'ta yapılmış

Ankara'da bombalı araçla yapılan intihar saldırısının gerçekleşeceğine dair istihbarat raporu ortaya çıktı.

#Ankara'da patlama: Askere saldırı uyarısı 20 Ocak'ta yapılmış

Ankara’da bombalı araçla yapılan intihar saldırısının gerçekleşeceğine dair istihbarat raporu ortaya çıktı.

ABC gazetesi tarafından ulaşılan “Gizli” ibareli ve “Gerçekleşmesi muhtemel eylemler ve alınması gereken tedbirler” konulu istihbarat raporu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı da dahil olmak üzere 20 Ocak 2016 tarihinde bütün kuvvet komutanlıklarına ve emniyet birimlerine gönderilmiş. Bu çok önemli istihbarat raporunda, IŞİD’in Ankara ve İstanbul’da saldırı gerçekleştirebileceği belirtiliyor.

Bu rapora rağmen, özel bir tedbir alınmadı ve Başkent Ankara’da Genelkurmay kavşağına 300 metre mesafede askeri servis araçlarına yönelik saldırı düzenlenebildi. Saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken, 61 kişi yaralandı. Diyarbakır, Suruç, Ankara Garı ve Sultanahmet saldırılarının ardından, terör saldırıları karşısında yaşanan güvenlik zaafı gündeme gelmiş, ancak AKP hükümeti güvenlik zaafı iddialarını kabul etmemişti.

Son olarak yine Başkent Ankara’da Genelkurmay Başkanlığına yakın noktada gerçekleştirilen terör saldırısına ait istihbarat raporu da ortaya çıktı.

20 Ocak 2016 tarihli bu çarpıcı raporda, 9 intihar bombacısının ülkeye sokulduğu, Gaziantep, Konya, İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara’da patlatılması amaçlandığı, eylem hedefleri arasında İstanbul Kapalıçarşı’nın da olabileceği belirtiliyor.

Söz konusu istihbarat raporunda PKK, DHKP-C ve IŞİD ile ilgili uyarılar yer alırken IŞİD’le ilgili uyarılar şu şekilde yer alıyor:

“IŞİD terör örgütünün Ankara’daki bir hücresi tarafından İstanbul Ayasofya müzesi civarında eylem yapılmasının planlanması hususunda istihbari bilgilerin elde edildiği mesajı emir ile bildirilmiştir.

IŞİD terör örgütü tarafından ülkemize sokulan silah ve mühimmatın Gaziantep’te 19 eylül ve 13 Ekim 2014 tarihlerinde ele geçirildiği, ayrıca bomba yeleklerini kullanacak 9 intihar bombacısının ülkemize sokulduğu, bir kısmının yurt dışına çıkarılacağı, bombaların Gaziantep, Konya, İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara’da patlatılmasının amaçlandığı, eylem hedefleri arasında İstanbul Kapalıçarşı’nın da olabileceği hususu rapor ile bildirilmiştir”

İşte ABC gazetesinde yer alan o istihbarat raporunun belgesi:

IMG_1669

IMG_1670