#Ankara'da patlama: 28 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

#Ankara'da patlama: 28 kişi hayatını kaybetti

Ankara’da askeri lojmanlar bölgesinde bomba patladı. Patlamaya bomba yüklü bir aracın neden olduğu belirtiliyor.

Ankara’da, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini ve 61 kişinin de yaralandığını söyledi. Ancak hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Patlamanın Doblo marka hafif ticari araca yerleştirilen en az 50 kilo patlayıcı ile gerçekleştirildiği söyleniyor. Aracın şöför mahallinde de bir canlı bomba olduğu ve aracı servis otobüslerinin üzerine sürüp patlattığı bildirilirken bombalı saldırı 5 ayrı askeri servis aracını hedef aldı.

https://www.youtube.com/watch?v=CW5-VKC5VX4

Sağlık Bakanı’ndan açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 14 hastanede 61 yaralı olduğunu açıkladı.

Yaralıların büyük kısmının hafif olduğu söyleniyor. Hastaneye getirilenlerden 3’ünün öldüğü söyleniyor.

Bakan, olay yerindeki ölü sayısını “20-21” olarak açıkladı.

RTÜK’ten yayın yasağı gecikmedi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı binalarının arka tarafında gerçekleşen patlamada büyük panik yaşandı. Polisler ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştı. Polis çevreyi çember altına aldı. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, olay yerine 20 ambulans sevk edildi, yaralılar hastaneye gönderilmeye başlandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nca, Ankara’daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi. Bu kadar hızlı yayın yasağı getirilmesine özellikle sosyal medyadan yoğun tepki geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=8CYxeFnH5Qc

İkinci bir patlama sesi paniğe neden oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel ziyaretini iptal etti. Davutoğlu yaptığı ilk açıklamada “Ankara’da patlamanın bilgisi geldi, bakacağız” ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili, “Bir terör örgütü gerçekleştirdi diye duyum var” dedi.

Öte yandan Ankara’da Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen ikinci patlama paniğe neden oldu. Ancak bu patlamanın Emniyet önündeki şüpheli bir paketin fünye ile patlatılmasından kaynaklandığı açıklandı.

CHP’li Tarhan: Hastaneye götürülmemiş 12 cansız beden gördüm

BirGün gazetesine konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, tamamen dolu olan bir otobüsün bütünüyle yanarak paramparça olduğunu ve içinden kimsenin kurtulmasının mümkün olmadığını söyledi. Hastaneye götürülmemiş 12 cansız beden gördüğünü söyleyen Tarhan bazı cansız bedenlerin yanan araçtan çıkarılamadığını ifade etti.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama

Ankara’daki saldırı sonrası Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlar denildi:

“17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31’de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Olay yerinden ilk fotoğraflar;