Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı!

Ankara'da eylem hazırlığındaki iki canlı bomba kendini patlattı.

Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı!

Ankara’da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki kişi, düzenlenen operasyonda polisin “teslim ol” çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Canlı bombaların öldüğü öğrenildi.

Eylem hazırlığındaki iki kişiden birinin 1990 doğumlu Mahide Ataş olduğu belirlendi. Diğer canlı bombanın ismi ise Harun Aslan.

Ankara Valisi olayın detaylarını açıkladı

Ankara Valisi Ercan Topaca canlı bombaların kendilerini pattığı yere giderek NTV’ye açıklama yaptı. Vali Ercan, “Diyarbakır’da yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölge üzerinde dün gelen bir ihbar üzerine yoğunlaşıldı. Sabaha karşı bu mahalleye gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Bir kimlik bulduk Bingöl doğumlu Harun Arslan. Harun Arslan’ın Diyarbakır’da bir süredir ortalıkta görünmediği yönünde istihbarat alınmıştı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ama henüz onun kimliği tespit edilmiş değil.

Arkadaşlarımız 3. bir kişiden şüpheleniyor ama henüz net değil. Yapılan incelemelerde 200 kilogram amonyum nitrat olduğunu ve plastik patlayıcılar olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımız alanda yoğun bir çalışmayı devam ettiriyorlar. Bunların amacı neresiydi, nereyi patlatmak istiyorlardı orası çok kesin değil. Araca Türk bayrağı asmışlar, kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar. Henüz örgüt bağlantısı net değil ama elde ettiğimiz bilgiler Harun’un PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek. Olayın yapılma ve planlanma şekli olarak PKK’ya işaret ediyor” dedi.

Gelişmeleri aktaracağız…