Ankara'da düzenlenen saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi

Ankara'da askeri personel taşıyan araçlara düzenlenen saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

Ankara'da düzenlenen saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi

Ankara’da geçtiğimiz Çarşamba günü askeri servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TeyrêBazên Azadiya Kurdistan-TAK) üstlendi.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre, TAK’ın internet sitesinden duyurulan açıklamada intihar saldırısını 1989’da Van’ın Gürpınar ilçesinde doğduğu söylenen Abdulbaki Sönmez’in (Zınar Raperin) gerçekleştirdiği açıklandı.

TAK tarafından yapılan açıklama, AKP’nin saldırıdan hemen sonra Suriye’ye müdahaleyi meşrulaştırmak için saldırganın PYD/YPG üyesi olduğu iddia edilen Suriye’nin Amude kenti doğumlu Salih Neccar olduğu yönündeki açıklamalarını yalanlar nitelikte. Bu açıklamalar PYD lideri Salih Müslim tarafından da yalanlanmıştı.

“Bu eylem Cizre’de bodrumlarda hunharca katledilen savunmasız, yaralı sivil insanlarımızın intikamı için yapılmıştır. Tüm herkes şunu bilsin ki bunun sorumlusu yaralı insanlarımızın yakılması talimatını verenlerdir. Savaşta hiçbir kural tanımayan, halkımızın yaşadığı şehirleri yerle bir eden faşist Erdoğan-AKP çetesi bu ateşin kendilerini yakacağını da bilmeliler.” denilen açıklamada AKP eylemi farklı gruplara mal ederek uluslararası güçleri manipüle etmeye çalıştığı ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta “Ölen 60 sivil için Türkiye’nin 60 yerinde eylem yapacağız” açıklaması yapılmıştı

PKK’yi “fazla hümanist olduğu” gerekçesiyle eleştiren TAK, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “İlkbaharı beklemeyeceğiz. Cizredeki katliamdan sonra olay çığırından çıkmıştır. Ölen 60 sivil için Türkiye’nin 60 yerinde eylem yapacağız. Bizim yaşadığımız acının bin mislini yaşatacağız. Kürt gençleri, kalabalık eğlence yerleri, metrolar, vapur, hava yolları uçakları, futbol sahaları, askeri bölge, emniyet ve diğer devlet kurumları kullanılmasın, feci eylemlerimiz bu tarz yerlerde en şiddetli şekilde olacaktır. Tüm gençlik direnişe geçsin. Önlerindeki engelleri biz kaldıracağız.” demişti.

Örgüt, bugüne kadar, 16 Temmuz 2005’te Kuşadası’nda 3’ü yabancı 20 kişi yaralandığı bir otobüsün bombalanması, 28 Ağustos 2006’da Marmaris’te ve Antalya’da 3 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalamalar, 22 Haziran 2010’da İstanbul Halkalı’da 4 asker ve 1 sivilin hayatını kaybettiği askeri personel taşıyan otobüse uzaktan kumandalı bombayla patlatılması, 31 Ekim 2010’da İstanbul Taksim’de 32 kişinin yaralandığı intihar saldırısı, 20 Eylül 2011’de Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı ve son olarak 23 Aralık 2015’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği havan topu kullanılan saldırı gerçekleştirmişti.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/17/ankarada-patlama/