ATO yönetiminin büyük çoğunluğu istifa etti: Akıllara o toplantı geldi

Ankara Ticaret Odası yönetiminin büyük çoğunluğu istifa etti. İstifalar akla ağustos ayında oda toplanısında yaşanan tartışmaları getirdi.

ATO yönetiminin büyük çoğunluğu istifa etti: Akıllara o toplantı geldi

Ankara Ticaret Odası’nda dün gece geç saatlerde istifa depremi yaşandı. Oda Başkanı Salih Bezci’nin yönetimindeki 11 üyeden 9’u istifa etti.

Türkiye’nin İstanbul Ticaret Odası’ndan sonra 125 bin üye ile en çok üyeye sahip olan ikinci ticaret odası olan ATO’da, 11 Yönetim Kurulu üyesinden 9’u istifalarını gece geç saatlerde Bezci’ye verdi.

Bezci, Hürriyet‘e yaptığı açıklamada, “Bugün saat 14.00’te ATO Meclis toplantısı başlayacak. Bu toplantıda Meclis Üyelerine durumu aktaracağım. Ben de istifa edip etmeyeceğime ilişkin kararımı toplantıda açıklayacağım” dedi.

Üyeler birbirine girmişti

 

İstifa kararlarının ‘FETÖ’ ile ilişki nedeniyle alınıp alınmadığı konusunda henüz bir bilgi bulunmazken, ATO Meclisi’nin Ağustos ayındaki toplantısında Oda üyeleri arasındaki Cemaatçilik kavgası gündem olmuştu.

Sözcü’den Kemal Elibol’un aktardığı habere göre, o toplantıda ATO Başkanı Salih Bezci, ‘FETÖ’nün kendisine 2013 seçimleri öncesi 38 milyon lira vergi cezası kestiğini anlatarak, “Ben bu paralelcilere hiçbir zaman boyun eğmedim” dedi. FETÖ’cülerin “Listene şu insanları al, bu cezayı sildirelim” şeklinde kendisini tehdit ettiğini de kaydeden Bezci şöyle dedi:
“Mahkemeye gittim cezaya itiraz ettim. Davayı kazandım. 2013 seçimlerinde bu FETÖ’cü işadamlarının hizmet edip, hayır işi yaptıklarını düşünüyordum. 17-25 Aralık kumpasından sonra bu örgütle ilişkisi devam eden işadamlarını devlet biliyor. Ben onları istifaya davet ettim. Onlar da ‘bizim ne suçumuz var? İstifa edeceksek hep beraber edelim. Yeniden yönetim ve diğer organların seçimi yapılsın dediler”

“Sen getirdin bunları”

Toplantıda meclis üyesi Temel Aktay Bezci’ye, “Sen getirdin bunları buraya” diye bağırdı. Bezci de, “Benden Rüzgarlıdaki derneği 250 bin lira bağış istedin, vermedim diye şimdi çıkıp aleyhimde konuşuyorsun” cevabını verdi.

Meclis üyesi Recai Kesimal ise, Yönetim Kurulu Başkan vekili Koray Güngör Şanal’ı hedef alarak, “Seni MÜSİAD’tan attılar. ATO’dan niye ayrılmıyorsun, hala burada nasıl duruyorsun?” diye bağırdı. Şanal da “Seni başkanvekili seçmedik diye şimdi konuşuyorsun” dedi. Meclis üyeleri, yönetim kurulu, bütçe kurulu ve başkanlık divanının yedekleri ile birlikte istifa etmesini ve yönetim organlarının meclis tarafından yeniden seçilmesini önerdi. Meclis Başkanı Nuri Gürgür gerginliğin artması üzerine toplantıya ara verdi.