#Ankara katliamında üçüncü bombacı iddiası

Bombalı saldırı eyleminde 3. bombacı şüphesi oluştu.

#Ankara katliamında üçüncü bombacı iddiası

Patlama yerinde bulunan bir erkek bacağının, gözcü olduğu iddia edilen V.K’ye ait olabileceği üzerinde duruluyor. V.K’nin camları filmle kaplı aracın arka koltuğunda oturmuş olabileceği iddia edildi.

Başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere çeşitli illerden gözaltına alınan 12 kişinin Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları sürüyor. Gaziantep’te araca HGS kartı takan kişinin ifadeleri üzerine yoğunlaşıldı. Polis, özellikle olay yerinde gözcülük yaptığı belirtilen V.K’yi arıyor. Ancak olay yerinde bulunan bir bacak, 37 kişinin DNA’sı ile uyuşmadı. Bu durumda söz konusu bacağın, V.K’ye ait olabileceği şüphesi oluştu.

Diğer yandan ikinci bombacı olduğu iddia edilen Ö.Ü’nün araçta olmadığı, durakta beklerken yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Uyuşturucu bağımlısı olduğu, bir dönem sol örgütlerin eylemine katıldığı yönünde istihbarat bulunan Ö.Ü’nün eylemdeki rolü çözülemedi. İddiaya göre Ö.Ü, aracı kullanan bombacı Seher Çağla Demir tarafından durağa bırakıldı. Demir, Kızılay Meydanı’nda bir tur atarak olay yerine gelerek aracı patlattı. Ö.Ü’nün ya gözcü olarak beklediği ya da eylemden haberinin olmadığı belirtiliyor.

Patlamada kullanılan bomba düzeneğinin Merasim Sokak’taki saldırıda kullanılan patlayıcıyla aynı olduğu tespit edildi. Saldırıda 200 kilogram TNT-RDX patlayıcı ile mazot kullanıldığı, bombacının çifte ateşleme sistemi ile çalıştığı belirtildi. Bombanın Hatay veya Gaziantep’te hazırlandığı, düzeneğin ise Ankara Kızılcahamam veya Şaşmaz’da oluşturulduğu üzerinde duruluyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/03/15/ankara-saldirisini-yapan-aciklandi/