Ankara Barosu başkan adayı Av. Nuray Özdoğan: Hukuk örgütlerinin artık taraf olması gerekiyor

Ankara Barosu 64. Olağan Genel Kurulu başladı. Yarın baro yönetimi seçimi yapılacak.

Ankara Barosu başkan adayı Av. Nuray Özdoğan: Hukuk örgütlerinin artık taraf olması gerekiyor

Ankara Barosu 64. Olağan Genel Kurulu başladı. Olağan Genel Kurulu 15-16 Ekim 2016 Cumartesi ve Pazar günleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapılacak.

ankara-baro2ankara-baro

Yarın baro başkan ve yönetim seçimlerinin yapılacağı Genel Kurul’a katılan gruplardan Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu adına seçimlere başkan adayı olarak katılan Av. Nuray Özdoğan’ın görüşlerini aldık:

“Ankara Barosu 64. Genel Kurulu’nda ‘Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’ olarak baro yönetimine adayız. Bugün de genel kurulumuz var. Bizler demokratik, eşitlikçi, katılımcı ve özgürlükçü bir baro yönetimi için aday olduk. OHAL sürecinde, OHAL hukukuna, darbe hukukuna karşı güçlü bir baro yönetimi ve güçlü hukuk örgütleri talebimizle ve bunu gerçekleştirme inancıyla baro yönetimine adayız.”

Hukuk örgütlerinin sessiz duruşu değişmeli

“Biz hukuk örgütlerinin iktidarın baskısı altındaki sessiz duruşunun değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buradan daha geriye gidiş yok. Hukuk alanının ve temel hak ve özgürlüklerin bu kadar ihlal edildiği bir ortamda hukuk örgütlerinin korkarak hareket edemeyeceği açık ve artık taraf olmaları gerekiyor. Taraflarını da hukuktan yana, özgürlükten yana ve yüksek sesle ifade etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bunu yapmadığımız sürece ne memleket meselelerinde bir çözüm getirebiliriz, ne eşitlikçi adil bir düzenin tesisini sağlayabiliriz, ne de avukatlığın onurunu koruyabiliriz. Mesleği yeniden güçlendirmek, yeniden onurlu bir meslek haline getirmek istiyorsak önce hukukun üstünlüğünde ve demokratik hukuk devletinde ısrarcı olmamız gerekir.”