Ankara Altındağ’da tehlikeli çağrı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde faşist gruplar Suriyelilere saldırı için çağrı yaptı.

Ankara Altındağ’da tehlikeli çağrı

Ankara’da Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak oturduğu Altındağ’ın Siteler bölgesinde Önder Mahallesi’nde bulunan ve Suriyelilerin sıklıkla kullandığı bir parka sosyal medya üzerinden saldırı çağrısı yapılıyor.

Ankara’da Mobilyacılar Sitesinin çevresindeki Yıldız, Önder ve Battalgazi mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamındaki evlerde çoğunluğu Suriyeli, çok sayıda sığınmacı yaşıyor. Mahalleli ile sığınmacılar arasında zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta mahallede yaşanan kavgada Türkiyeli bir genç yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Evrensel‘de yer alan habere göre, sosyal medyada yaralı gencin fotoğraflarıyla birlikte Cumartesi akşamı için yürüyüş çağrısı yapılıyor. Çağrılarda Suriyeli sığınmacılara yönelik ırkçı söylemler dikkat çekiyor.

20160715_OnderMahallesineIrkciSaldiriTehditleri_01

2014 yılında mahallede yaşanan gerginlik, sığınmacıların kaldığı bazı evlerin yakılmasıyla sonuçlanmıştı. Mahallede artan tansiyon nedeniyle yürüyüşün ırkçı bir saldırıya dönüşmesinden endişe ediliyor. Bölgede yaşayan sığınmacıların da durumdan haberdar oldukları ve Cumartesi günü evden çıkmamaları için çocuk ve gençleri uyardıkları belirtiliyor.

Ankara Emniyetinin de yürüyüş çağrılarından haberdar olduğu, polisin bölgede özel önlem alacağı ifade ediliyor. Toplanma çağrısının yapıldığı Battalgazi Mahallesi’nin muhtarı Bayram Uğurlu, sosyal medyadan yapılan çağrılardan endişe duyduklarını belirterek, kötü bir durum yaşanmamasını dilediklerini söyledi. Uğurlu, çağrıyı yapanların mahallede oturan kişiler olmadığını ifade etti.