Anıtkabir'e çocuk parkı!

Anıtkabir'de mozole yakınlarına plastik çocuk parkı yapıldı.

Anıtkabir'e çocuk parkı!

Anıtkabir’de mozole yakınlarına plastik çocuk parkı yapıldı. ‘Sponsor’lu çocuk parkı sosyal medyanın bir anda en çok konuşulan konuları arasına girerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden konuya ilişkin açıklama geldi.

Tepki çeken parkla ilgili konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. Tasarım sürecinde, Aslanlı yolda yere döşenen taşlarla, kafanızı yerden bile kaldıramayacağınız bir tasarım kurgulanmıştır. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuk sevgisini biliyoruz. Ancak zamandan ve mekandan bağımsız çocuk oyun aletleri koymak saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

Candan, “Biz çocuklarımıza davranışlarını zaman ve mekana bağlı olarak geliştirmelerini söylüyoruz. Saygı zamanı ve saygı mekanında çocuklar saygı durmak için orada olmalılar. Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir. O ucubeler oradan ya kalkacak ya kalkacak” derken, parka ‘sponsor’ olan firmaya da tepki göstererek “Koruma Kurulu buna izin verdi mi? MNG Kargo katkılarıyla yapılmış… MNG kargo neye sponsor olduğunu biliyor mu?” sorusunu yöneltti.

Tepki çeken oyun parkında sponsor firma için Anıtkabir Komutanlığı imzalı bir de ‘teşekkür levhası’ yer alıyor