Anıtkabir özelleştirildi!

Yıllardır askerler tarafından işletilen ve geliri Anıtkabir için harcanan kafeterya, özel bir şirkete kiralandı.

Anıtkabir özelleştirildi!

Yıllardır askerler tarafından işletilen ve geliri Anıtkabir için harcanan kafeterya, özel bir şirkete kiralandı. Askeri yetkililer, yeni yönetmeliğe göre hareket ettiklerini söyledi.

Sözcü’nün haberine göre, Anıtkabir’de değişiklik özelleştirmeyle başladı. Kurulduğu günden bu yana askerler tarafından işletilen kafeterya, Özsüt’e kiralandı.

Kafeterya içerisinde işletmeyle ilgili herhangi bir not bulunmadığı için yurttaşlar, kafeteryanın yine askerler tarafından işletildiğini sanıyor. Firma da ürünlerin ve fiyatlarının yazılı olduğu “menü”nün kapağına ve iç kısımlarına “Anıtkabir Komutanlığı” yazıp, özelleştirme olduğunu gizlemeye çalışıyor.

“Eğer isteyen varsa hemen devredebilirim”

Anıtkabir kafeteryasını işletmeye başlayan MNU Gıda firmasının sahibi Uğur Güner, kafeteryayı 3 yıllığına en iyi teklifi vererek kiraladığını belirtti. Güner, Sözcü’ye şunları söyledi: “Karlı bir iş değil. Eğer isteyen varsa hemen devredebilirim.” Lübnanlılar tarafından alınan Özsüt’ün, binlerce bayisinden biri olduğunu kaydeden Güner, “Başka markaların da bayiliğini yapıyorum” dedi.