"Amin" demeyen evsizler çorbadan oldu

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, yemek dağıtımı sırasında yapılan dualara katılmadılar diye şikayet edilen evsizlere çorba dağıtımını durdurduğu söyleniyor.

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, yemek dağıtımı sırasında yapılan dualara katılmadılar diye şikayet edilen ve aralarında madde kullanıcılarının da bulunduğu evsizlere çorba dağıtımını durdurduğu söyleniyor.

İddiaya göre, bir süredir, ‘Yoksullarla Dayanışma Grubu’nca gerçekleştirilmekte olan ve sonradan Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı vermeye başladığı evsizlere sıcak çorba dağıtımına, AKP’li oldukları belirtilen bazı kişiler de katılmak istedi. Yoksullarla Dayanışma Grubu’nun, bu talebe sıcak bakmamasına rağmen yaklaşık 10 kişilik AKP’li grup, Antalya Eiğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki çorba dağıtımına katıldı.

Evsizlerin çorbasına da göz diken AKP’liler dua şovuyla kavga çıkardı

Yine iddiaya göre, çorba dağıtımı öncesi dua ve ayetler okuyan ve bunu kameraya aldırtan AKP’li grup, kendilerine katılmayan evsizleri tepki gösterdi. Tören sırasında el açmayıp ‘amin’ demeyen ve aralarında çok sayıda madde kullancısının da bulunduğu evsizlere, ‘Siz zaten dinsiz, imansızsınız. Siz Müslüman değil misiniz’ diyerek hakaret ettikleri, bunun üzerine de ortalığın karıştığı öne sürüldü.

Ellerindeki bıçaklarla kendilerini aşağılayan ve hakaret eden AKP’lilere saldırmak isteyen bazı madde kullancılarına, Yoksullarla Dayanışma Grubu üyeleri mani oldu.

AKP’li belediye çorba dağıtımını durdurdu

İddiaya göre, bu olay üzerine çorba dağıtımına katılan AKP’liler, ‘Bize saldırdılar’ diyerek Büyükşehir Belediyesi yetkililerine şikayette bulundu. Büyükşehir Belediyesi de, 3 Ocak’tan itibaren çorba dağıtımını durdurdu.

Konu, Antalya Kent Konseyi Toplum Çalışma Grubu’nun, Antalya’daki evsizlerin durumunu görüşmek üzere gerçekleştirdiği toplantıda da gündeme geldi. Toplantıya katılan Yoksullarla Dayanışma Grubu üyeleri, söz konusu AKP’li grubu çorba dağıtımına katılmamaları konusunda uyardıklarına dikkati çekerek, şunları söylediler:

“Bizim bazı temel kurallarımız var. Evsizlerin fotoğrafı çekilmeyecek, kameraya alınmayacak, siyaset malzemesi ve ayrım yapılmayacak gibi. Uyarmamıza rağmen oraya geldiler. Yemek dağıttılar, yemek dağıtırken, evsizlerden el açıp dua etmeyenlere ‘sen kafir misin’ diye çıkışarak kavga ettiler. Bunu da kameralara çektiler. Bu evsizler arasında kendisinin sokakta olduğunu gizleyenler var. Ailesi, yakınları sokakta yaşadıklarını bilsin istemiyor. Töreden, kan davasından kaçanlar var. Aralarında madde kullananlar var. ‘Gelmeyin bunlar kriminal insanlar, bakın madde kullanıyorlar, bu insanları lütfen kışkırtmayın’ dedik. Ancak 10 kişi olarak toplanıp geldiler. Evsizler de onlara bıçaklarla saldırdı. Büyükşehir Belediyesi de bunun üzerine çorba yardımını kesti. Yaklaşık 75 evsize çorba dağıtımını kendi imkanlarımızla sürdürmeye çalışıyoruz.”