Amerika'nın yeni düşman kodları: Rusya, Çin ve İran bizi denizde hezimete uğratmak istiyor!

Amerika Donanması Filo Kuvvetleri Komutanlığı Başkanı, “İran, Rusya ve Çin, Amerika denizciliğini hezimete uğratmak istiyor” dedi.

Amerika'nın yeni düşman kodları:  Rusya, Çin ve İran bizi denizde hezimete uğratmak istiyor!

Amerika Donanması Filo Kuvvetleri Komutanlığı Başkanı, “İran, Rusya ve Çin, Amerika denizciliğini hezimete uğratmak istiyor” dedi.

Amerika Donanması Filo Kuvvetleri Komutanlığından üst düzey bir yetkili; “İran, Çin ve Rusya Amerika’nın deniz üstünlüğünü ve hâkimiyetini yenmeye çalışıyor” dedi.

Amerika’nın, Fars Körfezinden Asya’nın güneydoğusuna ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde kadar dünyanın her noktasında denizlerde varlığı bulunmasına rağmen, bu ülkenin deniz kuvvetlerinden üst düzey bir yetkili, başka ülkelerin Washington’u tehdit etmesinden bahsediyor.

National Interest’in haberine göre; ABD Donanması Filo Kuvvetleri Komutanlığı Başkanı 24 Haziran’da, Washington’da bulunan Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı bir toplantıda konuştu.

Admiral Philip S. Davidson bu toplantıdaki konuşmasının bir bölümünde, Amerika’nın deniz üstünlüğü ve hâkimiyetine karşısındaki mevcut zorluklardan bahsetti.

ABD Deniz Kuvvetlerinden bu üst düzey yetkili şunları söyledi: “Rusya, Çin ve İran’ın operasyonlardaki hedefi, bizim dünyanın çeşitli noktalarındaki deniz hâkimiyetimize engel olmaktır. Bu konu, deniz alanında her zaman zorluklarla karşılaşacağımızı bize hatırlatmaktadır. Bu, geçen son on yıl boyunca tehlikede olduğumuz alanlardan biriydi.

Davidson; Amerika’nın elektronik savaş, denizaltı savaşı gibi denizde karşı karşıya oldukları diğer saldırı tehlikelerini vurgulayarak, bu ülkenin söz konusu alanlarda güçlendirilmesini ve yeteneklerinin canlandırılmasını istedi.

Admiral Philip S. Davidson, Amerika Deniz Kuvvetlerinin gücünü başka ülkelerle kıyaslayarak, Amerika’nın balistik füze savunma sisteminin son 15 yılda kendini kanıtladığını vurguladı.

Davidson, Amerika’nın denizaltı saldırıları alanında üstünlüğüne ve büyük ayrıcalığına değinerek, “Tabi Rusya’nın da bu alanda ilerlemesi oldu ama nitel ve nicel olarak üstünlük Amerika’nındır” dedi.

Amerika Donanması Filo Kuvvetleri Komutanlığı Başkanı, denizaltı alanında yeteneklerin geliştirilmesi ve denizaltının seviyesi hakkında, “ Denizaltındaki bölgelerden yararlanmak ve denizaltı bölgelerine hâkim olmak bizim gücümüzdedir” dedi

Davidson, Amerika’nın deniz üstünlüğü ve hâkimiyetinin Rusya, Çin ve İran tarafından hezimete uğratılmaya çalışıldığını yineleyerek, Amerika deniz kuvvetlerini güçlendirmek için daha fazla yatırım yapılmasını istedi.