Altan Tan: “Kürt Hareketi'nin Suriye politikası çöktü”

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kürt Siyasi Hareketi'nin ve Türkiye’nin Suriye politikasının çöktüğünü söyledi.

Altan Tan: “Kürt Hareketi'nin Suriye politikası çöktü”

Amerikancı Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’a açıklamalar yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kürt Siyasi Hareketi’nin ve Türkiye’nin Suriye politikasının çöktüğünü söyledi.

“Arap Baharı’ndan sonra Türkiye’nin bütün Ortadoğu politikası ve özellikle de Suriye politikası yanlıştı. Bu çöktü. Şu an Türkiye’nin Ortadoğu ve Suriye politikası çöktü. Tamamen yanlış olduğu ortaya çıktı ve bunu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da başta olmak üzere birçok insan söylüyor.”

Kürt Siyasi Hareketi’nin de Suriye politikasının yanlışlandığını belirten Altan Tan, sözlerine şu şekilde devam ediyor:

“Gelelim Kürt siyasetine; PKK ve PYD’ye. Onlar da maalesef Suriye siyasetini Ortadoğu siyasetini yanlış okudular. Ve bugün PKK’nin, PYD’nin Suriye politikası da çöktü. Yani bir Kürt koridoru kurup Hatay’a, İskenderun’a veya Lazkiye’ye kadar uzanma, Amerika’nın da buna sonuna kadar destek vereceğini hesapladı. Bunun böyle olmadığı ortaya çıktı.”

Hem Türkiye’nin, hem de Kürt Siyasi Hareketi’nin Ortadoğu siyasetini yeniden inşa etmesi gerektiğini ifade eden Altan Tan, Türkiye ve Kürt Siyasi Hareketi’nin yeni analizlere, yeni durum tespitlerine ihtiyacı olduğunu ifade etti.