Almanya'dan Türkiye'de tedbir

Almanya’nın Türkiye’de bulunan temsilcilikleri 16 Eylül’e kadar sınırlı düzeyde hizmet verececeğini duyururken, Alman basınına göre bu bir “ön tebdir.”

Almanya'dan Türkiye'de tedbir

Almanya Türkiye’de bulunan temsilcilikleri 16 Eylül’e kadar sınırlı düzeyde hizmet vereceğini duyurdu.

Alman istihbaharatı Türkiye’de yeni bir saldırı olabileceği bilgisini Türkiye’deki Alman temsilcilikleri ve okullarıyla paylaşırken, Alman Başkonsolosluğuna ait resmi hesaplar 16 Eylül’e kadar sınırlı hizmet verileceği haberini duyurdu.

Almanya’nın çok satan gazetelerinden Bild’in edindiği bilgilere göre ise Türkiye’deki Alman Büyükelçiliği ve tüm konsolosluk temsilcilikleri ‘terör tehdidi’ nedeniyle kapatıldı.

Türkiye’de Kurban Bayramı tatilinin devam ettiğinin belirtildiği haberde, hem diplomatik temsilciliklerin hem de Alman okullarının 16 Eylül’e kadar kapalı kalacağı ve temsilciliklere sınırlı ulaşım olacağı ifade edildi. Gazete haberin kaynağı olarak da Almanya Dışişleri Bakanlığı’nı gösterdi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği de Twitter hesabından Türkçe olarak yaptığı açıklamada temsilciliklerinin sınırlı hizmet vereceğini doğruladı.