Almanya’da 90 'cihatçı cami'ye takip

Almanya'da Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, şiddete özendiren vaazlarla cihat çağrısı yapıldığı düşünülen 90 caminin yakından takip edildiğini açıkladı.

Almanya’da 90 'cihatçı cami'ye takip

Almanya’da Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, şiddete özendiren vaazlarla cihat çağrısı yapıldığı düşünülen 90 caminin yakından takip edildiğini açıkladı. Alman kamu televizyonu ARD’de yayımlanan sabah proğramına katılan Maassen, “Çok sayıda cami derneğinin daha yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diyerek camilere yönelik denetimlerin genişletileceği mesajını verdi. Maassen’in ifadelerine göre, takip edilen camiler Arap kökenli ve kuytu yerlerde bulunan camiler.

Almanya’da aşırı dincilik ve cihat adı altında militan toplanılmasının dış destek olmadan sürdürülemeyeceğini belirten Maassen, El Kaide ve IŞİD’i dış destekli örgütlere örnek olarak gösterdi.

Basına yansıyan haberler göre, bugün (Pazartesi) başkent Berlin’de düzenlenecek bir sempozyumda Anayasayı Koruma Teşkilatı, istihbarat birimlerinin temsilcileri ile polis yetkilileri global tehdit, Almanya’daki durum ve teröre karşı önlemleri ele alacak.