Almanya'da "Erdoğan'a hakaret" tartışmaları: Destek tanıdıktan geldi

Alman ZDF televizyonunda yayınlanan "Neo Magazine Royale" programının son bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili "hiciv" şiirine karşı tepki tanıdık birinden geldi.

Almanya'da

Alman ZDF televizyonunda yayınlanan “Neo Magazine Royale” programının son bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili “hiciv” şiirine karşı tepki tanıdık birinden geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ZDF kanalında yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında zoofil, çocuk pornocusu, ırkçı gibi ağır yakıştırmalar içeren programı eleştirdi.

Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan açıklamada, Merkel’in Jan Böhrmann’ın programını “bilinçli hakaret” olarak gördüğü, bunu da önceki gün telefonla görüştüğü Başbakan Davutoğlu’na ilettiğini belirtti. Seibert, Merkel’in Davutoğlu’na yayın kuruluşunun hakaret içerikli progamı kaldırdığını da bildirdiğini söyledi.

Sözcü, Merkel’in Federal hükümetin basın ve ifade özgürlüğüne büyük değer verdiğini, ancak bunun sınırsız olmadığını da Davutoğlu’na ilettiğini belirtti. Davutoğlu da Merkel’e uyarılarda bulundu, yayınların basın hürriyetiyle bağdaşmayacak ölçüde menfi olduğuna dikkat çekti.

Görüşmede, yasadışı göçle mücadele ve bu alanda Brüksel’de varılan mutabakat çerçevesindeki işbirliği konuları kapsamlı şekilde ele alındı.

http://gazetemanifesto.com/2016/04/01/video-erdogani-delirten-sarki-youtubede-izlenme-rekoru-kiriyor/