Almanya'da "Erdoğan şiiri" tartışması sürüyor

Alman televizyonu ZDF'de Erdoğan ile ilgili okuduğu aşağılayıcı şiir nedeniyle komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Almanya'da

Alman televizyonu ZDF’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili okuduğu aşağılayıcı şiir nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan komedyen Jan Böhmermann’ın, şiiri nedeniyle Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier ile temas kurmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe’nin Der Spiegel dergisine dayandırdığı haberde, Böhmermann’ın Altmaier’e Twitter üzerinden gönderdiği direkt mesajda, ‘hiciv sınırlarının yoklanmasına izin verilen, bunun istendiği ve toplumsal tartışma unsuru yapıldığı bir ülkede yaşamak istemediğini’ belirttiği ifade edildi.

Alman komedyen, “Kendi durumum için yardım değil, tartışmalı da olsa sanatsal girişimim ve konumumun dikkate alınmasını istiyorum” mesajı gönderdi.

Altmaier’in Böhmermann’a döneceğini yazdığı, ancak bir daha temas kurmadığı belirtildi. Der Spiegel, bu olaydan bir gün sonra hükümet sözcüsü Steffen Seibert’in, Başbakan Angela Merkel’in Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi hakkında açıklama yaptığını hatırlattı.

Türk hükümetinin bu telefon görüşmesinde Böhmermann ve ZDF’ye karşı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla yargı yoluna başvurabileceği işareti verdiği, ancak sonradan konunun bir daha gündeme getirilmediği belirtildi.