Almanya ve Fransa'dan AB'yi canlandırma çabası

Merkel ve Hollande, AB Zirvesi sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında, İngiltere'nin birlikten ayrılma kararına karşın AB'nin yeniden canlandırılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

Almanya ve Fransa'dan AB'yi canlandırma çabası

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB Zirvesi sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında, İngiltere’nin birlikten ayrılma kararına karşın AB’nin yeniden canlandırılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

BBC Türkçe servisinin haberine göre, gerçekleşen zirvede, Merkel, birlik üyesi ülkelerin yasadışı göçün durdurulması ve güvenlik alanında daha fazla işbirliği yapacaklarını söyledi.

“Hiçbir sorunu geçiştirmedik” diyen Hollande ise göç sorununa birlikte çözüm bulmayı kararlaştırdıklarını, sığınma hakkına ise saygılı olacaklarını belitti.

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan AB Konseyi’nin başkanı Donald Tusk da hedeflerinden birinin, kıtaya kontrolsüz mülteci akışına izin vermemek olduğunu vurguladı.

AB zirvesinde öne çıkan başlık ise İngiltere’nin birlikten ayrılma kararı oldu. Buna yönelik oluşturulacak planın Mart ayında İtalya’nın başkenti Roma’da yapılacak AB zirvesinde açıklanacağı belirtiliyor. Yapılacak zirve, Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun kuruluşunun 60. yıldönümü olması açısından da önem taşıyor.