Alman Savunma Bakanı: Müslüman askerler Alman ordusu için vazgeçilmez!

Almanya Savunma Bakanı von der Leyen, İncirlik’te Alman askerlerinin terörle mücadeleye önemli katkı sağladığını ifade etti.

Alman Savunma Bakanı: Müslüman askerler Alman ordusu için vazgeçilmez!

Almanya Savunma Bakanı von der Leyen, İncirlik’te Alman askerlerinin terörle mücadeleye önemli katkı sağladığını ifade etti. Von der Leyen, Müslüman askerlerin de Alman ordusu için vazgeçilmez olduğunu belirtti.

DW Türkçe‘nin haberine göre, Leyen, Türkiye ile siyasi konulardaki bazı anlaşmazlıklara rağmen, Alman askerlerinin İncirlik Üssü’ndeki görevlerine devam edeceğini vurguladı. Leyen, Funke Medya Grubu’na verdiği demeçte, “NATO üssünden askerlerin çekilmesinin terörizme karşı ortak mücadeleyi zayıflatacağını” söyledi. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Bakan, Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıkların ardından neden askerlerin İncirlik Üssü’nden çekilmediği sorusunu “Çünkü bu sadece IŞİD’in yararına olurdu” şeklinde yanıtladı.

Alman Meclisi’nin Ermeni soykırımı kararını kabul etmesinin ardından Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerde gerilim yaşanmıştı. Bu çerçevede, Türkiye Alman milletvekillerinin İncirlik’i ziyaret etmesini de engellemişti. Ancak Alman hükümetinin soykırım kararının hukuki açıdan “bağlayıcı olmadığını” vurgulamasının ardından Ankara Alman parlamento heyetinin İncirlik’teki Alman birliğini ziyaret etmesine yeşil ışık yaktı.

Müslüman askerler vazgeçilmez

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Funke Medya Grubu’na bağlı gazetelerin cumartesi baskılarında yayımlanan röportajında, Alman ordusundaki Müslümanların önemine de dikkati çekti. “Dış ülkelerdeki misyonlarımızda yaklaşık 170 Müslüman kökenli asker görev yapıyor” diyen Bakan von der Leyen, bu askerlerin ordu için “vazgeçilmez” olduğunu vurguladı. Von der Leyen, bu askerlerin dil ve kültür bilgileri sayesinde görev yerindeki halkla iletişimin kolaylaştığını dile getirdi.